Dolar 32,3473
%0.09
Euro 35,1165
%0.15
Altın 2.332,310
%0.51
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi çalışanları kazı çalışmalarına katılacak

Bornova Belediyesi çalışanları kazı çalışmalarına katılacak

Bornova Belediyesi’nin kazı çalışmalarına destek verdiği Yassıtepe Höyüğü’nde özel bir çalışma başladı. Kurumlar arasındaki işbirliği geliştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen proje ile kazılara destek veren kurumların personellerin kent tarihine ışık tutan çalışmalara fiziken de katılarak bilgi sahibi olması hedefleniyor.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 09:08

İzmir’in bilinen tarihini 8.500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü ile ve 5 bin yıllık Yassıtepe Höyüğü’ndeki kazılara en önemli desteği veren kurumlardan olan Bornova Belediyesi’nin çalışanları, gönüllü olarak dörder kişilik gruplar halinde Yassıtepe Höyüğü’ndeki kazılara katılacak. Haftada iki gün olarak gerçekleşecek ve bir ay boyunca sürecek çalışma Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer ve Bornova Belediyesi Kültür Müdürü Yasin Barut da katıldı. 

Tarihimizi bilmek önemli

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, insanların yaşadıkları yerin tarihini bilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Kurum olarak Yeşilova ve Yassıtepe Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını büyük destek veriyoruz. Bu projeyi çalışma arkadaşlarımızın yaptıklarımız hakkında bilgi sahibi olması ve farkındalıklarının oluşması açısından da çok önemli buluyorum” dedi.

Desteğimiz devam edecek

Bornova Belediyesi’nin ilçedeki tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma yolunda her türlü desteği verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirten Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, “Tarihimizi bilmek çok önemli. Bugün burada çok keyifli ve özel bir gün geçirdik. Bu deneyimi diğer çalışma arkadaşlarımızın da yaşamasını diliyorum” diye konuştu.

Amacımız farkındalık yaratmak

Ege Üniversitesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde yürüttükleri çalışmaların en önemli destekçilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi olduğunu ifade eden Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer ise “Bu özel projeye her zaman yanımızda olan Bornova Belediyesi ile başlamak istedik. Büyükşehir Belediyesi ile devam edeceğiz.  Amacımız; bize destek veren kurumların çalışanların yapılanlar hakkında bilgi sahibi olması farkındalık yaratmak” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.