Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova Belediyesi alanda

Bornova Belediyesi alanda

İzmir bugün 6.9 şiddetindeki depremle sarsıldı. Bornova’da yıkılan bina olmazken depremin ağır hasar bıraktığı Bayraklı’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 31.10.2020 - 10:46

Bornova Belediyesi geceyi sokakta geçiren vatandaşlar için kentin 9 ayrı noktasında yardım alanları oluşturdu. Buralarda kurulan yardım çadırlarında vatandaşlara kumanya ve battaniye yardımı yapıldığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çok şükür Bornova’da çöken binamız yok. Tüm imkanlarımızla vatandaşımızın yanındayız. Ekiplerimizi aynı zamanda Bayraklı ilçesinde devam eden arama kurtarma çalışmalarına da destek veriyor. El birliği ile yaralarımızı saracağız. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” diye konuştu.

İduğ: “El birliği ile yaralarımızı saracağız”

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırı ziyaret eden Başkan İduğ, 6.9 şiddetindeki depremin 35 saniye sürdüğünü ifade ederken “Bugünkü deprem hem süresi hem de şiddetiyle tarihe geçen depremlerden biri oldu. Bugün bir kez daha gördük ki riskli yapıların en kısa sürede ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu yapıların yerine acilen depreme dayanıklı konutlar inşa edilmeli” diye konuştu.   Bu süreçte Bornova Belediyesi tarafından oluşturulan Kriz Masası’nın 24 saat boyunca hizmet vereceğini söyleyen Başkan İduğ, “Kumanya, su ve battaniye dağıtımı yapıyoruz. Seyyar tuvaletler kurduk.  Tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.

Bayraklı ilçesinde depremden etkilenen bölgeleri de ziyaret eden Başkan İduğ, kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. 12 can kaybı ve 522 yaralının olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Asıl sorun Bayraklı’da yaşanıyor. 12 can kaybı ve 522 yaralımız var. 4 bina tamamen çökmüş, 10 bina da yan yatmış. Acı tabloyla bir kez daha karşı karşıyayız” diye konuştu. 

Bornova Belediyesi’nin Kriz Masası noktaları

Doğanlar Mahallesi Prof. Aysel Bayraktar Kültür Merkezi önü

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi önü

Gençlik Merkezi ( Büyükpark)

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı

Serintepe Kandere Parkı

Çamdibi Atatürk Parkı Engelsiz Kafe

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.