Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova 300 öğrenciye kucak açacak

Bornova 300 öğrenciye kucak açacak

Bornova Belediyesi, Fahiş kiralar, konut sıkıntısı, özel yurt ücretlerinin yüksek oluşu ve KYK yurtlarının kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle patlak veren öğrencilerin barınma sorunu için harekete geçti. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, belediyenin daha önce satın aldığı 8 katlı binanın 300 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2021 - 10:37

EGEPOSTASI- Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması yüksek öğrenimde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ortaya çıkmıştı.

Fahiş kiralar, konut sıkıntısı, özel yurt ücretlerinin yüksek oluşu ve KYK yurtlarının kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle sorun kısa sürede krize dönüşmüş ve yurdun dört bir yanında barınamayan öğrenciler yaşananları protesto etmek için parklarda yatmaya başlamışlardı.

Öte yandan; merkezi hükümet kanadından sorunun çözümü için somut bir adım atılmazken yerel yönetimler, öğrencilere kalıcı konaklama sağlamak için harekete geçmişti.

Bu doğrultuda İzmir Valiliği, tüm kamu kurumlarının misafirhanelerini 1 aylık süre ile öğrencilere açarken İzmir Büyükşehir Belediyesi de 2 ilçede yurt kiralamış ve Örnekköy misafirhanesini öğrencilere açmıştı.

İLÇE BELEDİYELERİ DE HAREKETE GEÇTİ

Öğrencilerin iskan sorunun çözümü için ilçe belediyeleri de harekete geçti. Son olarak Bornova Belediyesi daha önce satın aldığı 8 katlı binayı öğrenci yurdu yapmak için harekete geçti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şunları söyledi; “Bornovamıza 300 kişilik Yeni Bir Öğrenci Yurdu Kazandırıyoruz. Yakın zamanda satın alıp belediyemize kazandırdığımız Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki 8 katlı binayı, 300 kişilik öğrenci yurdu yapmaya karar verdik. 2022 yılında tamamlayacağımız yeni yurdumuz kentimize hayırlı olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.