Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bölgenin en büyük deve güreşi festivalinde geri sayım!

Bölgenin en büyük deve güreşi festivalinde geri sayım!

Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek. 6 Şubat Pazar günü Özbey’de bulunan Deve Güreşi Alanı’nda gerçekleşecek olan festivale girişler ücretsiz olacak

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 12:44

Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival için geri sayım başladı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle yapılamayan festival, 1 yıl aranın ardından yeniden gerçekleşecek. 6 Şubat Pazar günü Özbey’de bulunan Deve Güreşi Alanı’nda gerçekleşecek olan festivale girişler ücretsiz olacak. Deve güreşlerinin yanı sıra festival alanında kurulacak olan stantlarla köylüler yöresel ürünlerini satma imkanı bulacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET

Torbalı Belediyesi İzmir'den ve kent içinden alana ücretsiz ulaşımın sağlanması için İZBAN Tepeköy ve Torbalı istasyonlarından festival alanına ücretsiz servis kaldıracak. Deve Güreşi Festivali’nin Torbalı için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle maalesef yapamadık.  Bu yıl ise büyük bir coşku ile festivalimizi gerçekleştireceğiz.  Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin en büyük deve güreşi organizasyonuna imza atacağız. Tüm Ege halkını Torbalı Belediyesi 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz. ”ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.