Dolar 32,5351
%-0.02
Euro 34,8611
%0.09
Altın 2.428,460
%0.22
Bist-100 9.706,00
%-0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama’da kritik zirve... Soyer’den Gümrükçü’ye: Aday olurken…

Bergama’da kritik zirve... Soyer’den Gümrükçü’ye: Aday olurken…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün bugün Büyükşehir’in Bergama’da yaptığı katı atık tesisinin açılışından sonra özel bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Soyer’in Büyükşehir Meclisi CHP Grup Başkanvekilliği görevine talip olduğunu açıklayan Gümrükçü’ye “Sen aday olurken bana sormadın ki, şimdi benimle konuşuyorsun. Aday olmak istiyorsan sen bilirsin, senin tercihin. Adaylığınla ilgili bundan sonra sana bir şey söyleyemem” yanıtını verdiği iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2022 - 16:23

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılacak olan CHP Grup Başkanvekilliği seçimi öncesi hareketli saatler yaşanıyor.

Aylar önce adaylığını açıklayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün dışında göreve talip olan herhangi bir isim çıkmazken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ise grup başkanvekilliği için Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Murat Aydın’a destek vereceği iddia edilmişti. 

BERGAMA’DA GÖRÜŞME

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugün katı atık tesisinin açılışını gerçekleştirdiği Bergama’da önemli bir gelişme yaşandı. 

Açılışın ardından Bergama Belediyesi tarafından yapılması planlanan Millet Bahçesi projesi için dükkanları yıkılan esnafı ziyaret eden Soyer’e eşlik edenler arasında Gümrükçü’nün de bulunması dikkat çekti. 

Edinilen bilgilere göre esnaf ziyaretinin ardından Soyer ile Gümrükçü grup başkanvekilliği adaylığı hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gümrükçü’nün adaylıkla ilgili düşüncelerini Soyer’le paylaştığı öğrenildi.

SOYER: ADAY OLURKEN BANA SORMADIN Kİ...

Soyer’in ise kendisine aday olacağını söyleyen Gümrükçü’ye “Sen aday olurken bana sormadın ki, şimdi benimle konuşuyorsun. Aday olmak istiyorsan sen bilirsin, senin tercihin. Adaylığınla ilgili bundan sonra sana bir şey söyleyemem” yanıtını verdiği iddia edildi.

GÜMRÜKÇÜ RANDEVU TALEP ETMİŞTİ

Gümrükçü’nün daha önce grup başkanvekilliği adaylığıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da görüştüğü ve Kılıçdaroğlu’nun da ‘olur’ verdiği kulislerde konuşulmuştu. Gümrükçü’nün bunun üzerine Soyer’le görüşmek için randevu talep ettiği, ancak Soyer’in randevu için kendisine geri dönüş yapmadığı öne sürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.