Dolar 32,5410
%-0.02
Euro 34,9024
%0.1
Altın 2.427,930
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama Belediyesi, geçici olarak hasta konuk evinde hizmet verecek

Bergama Belediyesi, geçici olarak hasta konuk evinde hizmet verecek

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan kontrolde ‘riskli yapı’ olduğu tespit edilen Bergama Belediyesi hizmet binası boşaltılırken, belediye geçici olarak hasta konuk evinde hizmet verecek.

  • Ege Postası
  • 09.12.2020 - 11:43

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yaptığı açıklamada hizmet binasının, 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalarda riskli olduğunun belirlendiğini hatırlattı.

Hizmet noktası için şehir merkezi başta olmak üzere alternatifleri değerlendirdiklerini kaydeden Koştu, belediyeyi geçici olarak Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ve kapalı pazar yeri yanında yer alan hasta konuk evine taşıyacaklarını ifade etti.

Koştu, deprem sonrası binanın taşıyıcı sisteminde çatlaklar oluştuğunu gördüklerini aktararak, "Binanın kullanılmaya devam edilmesinin can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğu sonucu elimize ulaşmıştır. Belediye binasının kanun gereği 60 gün içerisinde boşaltılıp yıkılması gerekiyor. Belediyemizin taşınma işlemlerini hemen başlatacağız. Bu arada süratle Bergamamız'a yeni bir hizmet binası kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.