Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden ’çevre katliamı’ iddialarına yanıt

Belediyeden ’çevre katliamı’ iddialarına yanıt

Gaziemir Belediyesi, basında yer alan “Gaziemir’de çevre katliamı” iddialarına açıklama getirdi. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada molozların bölgede kısa sürede ayrıştırılıp İzmir Büyükşehir Belediyesinin belirlediği moloz döküm alanlarına transfer edildiği söylendi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2021 - 16:24

EGEPOSTASI- Dün bazı basın yayın organlarında “Gaziemir’de çevre katliamı” başlığıyla bir haber yayımlanmış ve Gaziemir belediyesi işçilerinin yeşil alana moloz döktüğü iddia edilmişti. 

Söz konusu haberlerde, “Gaziemir Belediyesi’nin temizlik araçları ve ekipleri ilçedeki ormanlık alana harfiyatları dökerken yakalandı. Gaziemir Belediyesi ekipleri, kamyonun arkasında kum ve molozları alana döktü” ifadeleri kullanılmıştı.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan haberlerin ardından Gaziemir Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, molozların bölgede kısa sürede ayrıştırılıp İzmir Büyükşehir Belediyesinin belirlediği moloz döküm alanlarına transfer edildiği söylendi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçemizde yol kenarlarına, ormanlık ve boş alanlara gelişigüzel ve kaçak yollarla dökülen molozlar belediye ekiplerimiz tarafından toplanarak bu alana taşınmaktadır. Molozlar bu alanda kısa süre depolanıp ayrıştırılması yapıldıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesinin belirlediği moloz döküm alanlarına transfer edilmektedir. Bu işlemin yapılmasının nedeni, İzmir Büyükşehir Belediyesinin moloz döküm alanlarına ayrıştırması yapılmayan molozları kabul etmemesidir.

Çevre katliamı yapıldığı, doğanın kirletildiği haberleri tamamen asılsızdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.