Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1129
%-0.2
Altın 2.238,510
%-0.22
Bist-100 8,77
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden AK Parti’nin ‘tacizci çalışan’ iddialarına yanıt

Belediyeden AK Parti’nin ‘tacizci çalışan’ iddialarına yanıt

Karşıyaka Belediyesi, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli’nin belediyede daha önce bir bakanlıkta çalışan ve taciz iddiaları nedeniyle görevden uzaklaştırılan bir kişiyi işe aldığı iddialarına yanıt verdi. 

  • Ege Postası
  • 30.07.2021 - 18:02

EGEPOSTASI- AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, bugün verdiği bir demeçte Karşıyaka Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı bir iddiayı ortaya atmıştı. Keseli,  TBMM'deki bir soru önergesine verilen cevaba göre Cemil Tugay ve yönetiminin, belediye bünyesinde daha önce kamudaki görevinden taciz nedeniyle ihraç edilmiş bir isme görev verdiğini iddia etmişti.

Keseli, “Geçmişte Bakanlık bünyesinde görev alırken, ismi taciz ile yan yana gelip 2 adet maaş kesintisi ve akabinde görevden uzaklaştırılma cezası alan bir kişinin, Karşıyaka Belediyesi'nde görev yapmaya başladığı ifade ediliyor. Dolayısıyla eğer bu kişi aklanmadıysa, bu demek oluyor ki devlet tarafından taciz nedeniyle görevden uzaklaştırılan kişi, Karşıyaka Belediyesi'nde kendine yer bulabiliyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Sn. Cemil Tugay'ın bu konuyu açıklığa kavuşturması, kamuoyuna karşı zaruri bir görevidir. Bunca sicili tertemiz insan varken böyle bir istihdam, akıl alır gibi değildir" ifadelerini kullanmıştı. 

İddiaların ardından Karşıyaka Belediyesi’nden ise yanıt gecikmedi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, söz konusu çalışanın taciz iddialarından aklandığı ifade edildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 
“İlçe başkanının açıklamasında kaynak gösterdiği naklen atamaya konu bir tek personel bulunmuş, bu personelimiz hakkında, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü’ne bir firma sahibi tarafından, şube müdürü olarak yaptığı denetim faaliyetlerinden duyduğu husumetle taciz iddiası ile şikayette bulunulduğu ancak, şikayet üzerine yürütülen soruşturmada şikayetçinin bu iddiasının doğru olmadığı bakanlık teftiş raporuyla belirlenmiş, personelin amirleri hakkındaki sözleri nedeniyle sadece aylıktan kesme cezası verildiği öğrenilmiştir. Dolayısıyla hakkında iddia ortaya atılan personelin bakanlıkta çalıştığı dönemde taciz iddiasına dayalı disiplin cezası olmadığı gibi, görevden ihraç ya da açığa alınma gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. İddialar tamamıyla gerçek dışıdır ve iftira niteliğindedir. Bahsi geçen disiplin cezalarına ilişkin idari süreç tamamlandıktan sonra belediyemize naklen ataması, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’nın da onayıyla gerçekleşmiştir.

AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Sayın Didem Dereboylu Keseli’nin bir iftirayı konunun gerçekliği hakkında hiçbir araştırma yapmadan kurumumuzu ve ilgili personelimizi zan altında bırakacak şekilde paylaşmasını üzücü buluyor, bundan sonra benzer durumlarda daha dikkatli davranacağını umuyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.