Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında protokol

Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında protokol

Bornova Belediyesi, vatandaşların teknolojiden yararlanarak kamudaki işlerini daha kolay çözmeleri amacıyla önemli bir protokole imza attı. Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması, işlemlerin belediyeye gelmeden çözülmesi ve işlem süreçlerini kısaltılması amacıyla yeni bir işbirliği yapıldı.

  • Ege Postası
  • 15.04.2021 - 09:39

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürü Yusuf Meşhur tarafından imzalanan protokolle, Belediye ile Tapu Müdürlüğü arasındaki işlem yoğunluğun azaltılması ve vatandaş memnuniyeti hedefleniyor. İşbirliği ile iki kurum arsında kurulacak veri bağlantısı sayesinde güvenli bir ortamda doğru ve hızlı bir şekilde verilere erişim, paylaşım ve kullanım sağlanacak. Böylece tapuda işlem yapması gereken Bornovalıların, bina, arsa ya da arazilerinin rayiç değerler verilerine elektronik ortamdan erişilebilecek.  

Dijitalleşme yolunda önemli bir adım

Bornovalıların hayatını kolaylaştırmak yolunda atılan adımların önemine dikkat çeken Başkan Mustafa İduğ, “Kurumlar arası işbirliğine her zaman hazırız. Bornova Belediyesi olarak dijitalleşme yönünde çalışmalar içindeyiz.  Bu çalışma da dijital çağa ayak uydurma noktasında önemli bir adım. İki kurum arasında ki işbirliği hem kurumların iş yükünü azaltacak, hem de halkımızın zaman kaybetmeden işlemlerini daha hızlı bir şekilde çözmesini sağlayacak. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan İduğ, göreve yeni gelen Yusuf Meşhur’u da başarılar dileyerek, her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. 

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak online hizmet sunmak için çalışma başlattıklarını belirten Meşhur ise, “Bu çalışma ile vatandaşlar Belediye ve Tapu Müdürlüğü arasında gidip gelmeden işlemlerini yapabilecek. Böylece hem zaman kaybı olmayacak, hem de hızlı sonuç alınacak. Bize verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.