Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Başkan Yardımcısı Rüzgar’dan o iddialara yönelik açıklama: CİMER’e yapılan başvuru…

Belediye Başkan Yardımcısı Rüzgar’dan o iddialara yönelik açıklama: CİMER’e yapılan başvuru…

Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, hakkında çıkan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet ettiği iddialarına dair açıklama yaptı. Rüzgar’ın “kaçak yapılara göz yumduğu ve hiçbir işlem yapmadığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet ettiği iddia edilmişti. Başkan Yardımcısı Rüzgar bu iddiaların çarpıtıldığını belirterek “CİMER’e yapılan başvuru hazine arazilerine yapılan yağmaya, talana karşı önlem alınması gerektiğine dairdir” açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 28.04.2021 - 17:00

EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın kaçak yapılara göz yumduğu ve hiçbir işlem yapmadığını iddia ederek Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet ettiği ileri sürüldü.

İddiaların kamuoyunda büyük yankı uyandırmasının ardından Belediye başkan YArdımcısı Gürsel Rüzgar yazılı açıklama yaparak iddialara yanıt verdi.

Rüzgar açıklamasında özetle “Bazı basın yayın organlarında çarptırılmış olarak çıkan, gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan haberler gereksiz bir gündem oluşturmaktadır. Yapılan, başarıyla sürdürülen belediye çalışmalarına gölge düşürmeye yönelik algı operasyonundan ibarettir” dedi.

Rüzgar’ın iddialara yönelik tam açıklaması şöyle;

“2014 yerel seçimlerinde birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar’ın öncülüğünde Menderes’imize baharı getirmiş ve CHP belediyesi ile yeniden ilçemizi kavuşturmuştuk. Seçimlerin ardından başkanımızın teveccühü ile belediye başkan yardımcılığı görevine atanarak bu görevi layıkıyla yerine getirmek adına çalışmalarımı özveriyle sürdürmekteyim. Belediye başkan yardımcılığı görevimde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafıma bağlanmış ve tüm yetki Belediye Başkanımız Mustafa Kayalar tarafından bana verilmiştir. Bu yetki kapsamında müdürlüğün gerektirdiği tüm çalışmalar kanun ve yasalara uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Ancak bazı basın yayın organlarında çarptırılmış olarak çıkan, gerçekle uzaktan yakına alakası olmayan haberler gereksiz bir gündem oluşturmaktadır. Yapılan, başarıyla sürdürülen belediye çalışmalarına gölge düşürmeye yönelik algı operasyonundan ibarettir. CİMER’e yapılan başvuru hazine arazilerine yapılan yağmaya, talana karşı önlem alınması gerektiğine dairdir. Hazine arazileriyle ilgili konunun muhatabı olan kurum ve idareciler bu kadar önemli bir konuyla ilgilenmemektedir. Asli görevleri hazine arazilerine yapılan yağma ve talan için önlem almak olan kurum ve idareciler bunun yerine belediyemize bağlı olan ve tek amacı vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek olan hazine arazileri ile imarda park ve bahçe olarak görülen alanlara yapılan sosyal yaşam tesisleri ve kafeteryalarla ilgilenmeyi uygun görmüşlerdir. Bu alanlarla ilgili belediyemiz son bir yıl içinde defalarca soruşturma geçirmiştir. Hazineye ait arazilerde yağmaya, talana dur demektense sadece amacı vatandaşa hizmet olan belediyemizle uğraşılmaktadır. Yaşanan bu durum üzerine CİMER’e başvuru yapılmıştır. Yazının esas konusu hazine arazilerine yağma ve talan iken konu siyasi ranta dönüştürülmeye çalışılmaktadır. Menderes Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü’ndeki tüm yetki tarafıma verilmişken, haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Belediye başkan yardımcılığı görevimde ilk günden itibaren belediye başkanımızla tam bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Algı operasyonlarıyla kamuoyunu yanıltmaya yönelik girişimler sonuçsuz kalacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.