Dolar 32,5381
%0.16
Euro 34,9197
%-0.15
Altın 2.436,800
%0.02
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’nın çehresini değiştirecek planlara itiraz

Bayraklı’nın çehresini değiştirecek planlara itiraz

Bayraklı Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Fuat Edip Baksı, Alparslan, Cengizhan Mahalleleri 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına odalardan, vatandaşlardan ve bakanlıktan ard arda itirazlar geldi. İtirazların meclis gündeminde değerlendirileceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2022 - 12:30

EGEPOSTASI-Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz günlerde; Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alan için hazırlanan revizyon imar planını da tamamlamış ve askıya çıkarmıştı. 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal planlarla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Herkesin hemfikir olacağı bir planlama anlayışı ile kimseyi mağdur etmeden, geleceğin Bayraklısını birlikte yaratacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Fuat Edip Baksı, Alparslan, Cengizhan Mahalleleri 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarına; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir Orman İşletme Müdürlüğü, Bayraklı Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, ve Ravza Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Alparslan, Cengizhan, Fuat Edip Baksı Bölgesi Kentsel Dönüşüm Derneği ve vatandaşlardan itirazlar geldi. Yapılan itirazların Bayraklı Belediyesi Olağan Meclis Toplantısında gündeminde tartışılacağı öğrenildi. 

Planda neler var? 

Askıya çıkarılan planlarda yeşil alan oranının, sosyal donatı alanlarının ve kat yüksekliklerinin artırılması öngörüldü. Park, otopark, spor salonları, pazar yeri gibi sosyal tesislere de planda yer verildi. Parsel bazında yapılacak yeni inşaatlar için kat sayısı en fazla 15 olarak belirlenirken, eğitim alanları ve sağlık tesisleri için de yer ayrıldı. Mevcut plandaki eğitim ve ibadet alanları korundu. Planlama alanına sağlık alanı da eklendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.