Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da ‘manifesto’ tartışması… Başkan Sandal’dan rest: Ben daha buradayım

Bayraklı’da ‘manifesto’ tartışması… Başkan Sandal’dan rest: Ben daha buradayım

Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısına Bayraklı Belediye Başkanı serdar Sanlda'ın bir canlı yayında, hizmet dökümlerine ilişkin ifadelerine AK parti tarafından yapılan eleştiriler ve ardından yaşanan tartışmalar damgaısnı vurdu. AK Parti kanadından yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, bir sonraki dönemde de başkan olarak seçileceği mesajını verdi ve “Sizin sıkıntınız herhalde ‘1 yıl kaldı başkan ne yapacak’… Senin sıkıntın olmasın ben daha buradayım. Biz Bayraklı’yı yüreğimiz ve kalbimizle seviyoruz, cebimizle değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2022 - 19:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirdi. Oturuma damgasını vuran konu iste gündem dışı konuşmalarda gündeme gelen Ankara ziyareti, Baro Bahçe ve belediyenin hizmetleri oldu.

Oturumda, geçtiğimiz aylarda tamamlanarak Mayıs ayında askıya çıkarılan Bayraklı Belediyesi’nin, Adalet ve Manavkuyu mahallelerindeki 80 hektarlık alanı kapsayan Revizyon İmar Planları’na bölge halkı ve TMMOB’ye bağlı Şehir Plancıları Odası tarafından yapılan itirazlar geldi.

Planlara askı sürecinde yapılan toplamda 137 itiraza ilişkin İmar ve hukuk komisyonlarının verdiği kararlar meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 

Alınan karar kapsamında; planlara yapılan 137 itirazdan Şehir Plancıları Odası’nın yaptığı itiraz da dahil olmak üzere 124 itiraz oybirliğiyle reddedilirken, bazı kat malikleri ve parsel maliklerinin yaptığı 13 itiraz oybirliğiyle kabul edildi. 

DEMİR: SERDAR SANDAL BAŞKANCILIK OYNUYOR

Oturumda söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’ın bir canlı yayında belediye hizmetlerine ilişkin kullandığı ifadelerini eleştirdi ve “Bir ilin ya da ilçe başkanı kanallar acıkıp röportaj yapar ve kent için yaptıklarını dile getri. Biz söylediklerinizi mecliste gündeme getirince ‘Ne gerek var’ diyorsunuz. Bir önceki mecliste Özgür Bey sizin yaptığınız Ankara seyahatinizi gündem getirdi. Bayraklı’da bir söylem var. Adına harcırah denilecek bir parayı meclis üyelerine verip vermediğinizi sordu. Biz bunun cevabını istiyoruz. Bir canlı yayına katıldınız. İşin finalinde birtakım manifestolarınız oldu. Kütüphane yapacağını söyleyen belediye başkanı göreve geldikten sonra yaptığı ilk şey kütüphaneleri kapatmak oldu. Bayraklı’yı denizle buluşturacağınızı söylemiştiniz. 24 mahalleye kreş yapacağız dediniz. Türkan Saylan çocuk ve gençlik hastaneleri, bilim ve teknik kampüsleri, spor merkezleri ve konaklama alanları yapacağını söylemişti. Sayın Başkan… elle tutulur, gözle görüşür 2019’dan 2022’ye kadar Serdar Sandal’ın yaptığı bir icraat varsa bizi de bilgilendirirseniz çok seviniriz. Sayın Sandal, canlı yayında ‘Vaatlerimin yüzde 70’ini yaptım’ dedi. Sayılanlar vaatlerin yüzde 10’u. Değil yüzde 70’i yüzde 2’sini gezdirebilecek avrsa meclisten sonra sizinle gidelim. Gençlik ve çocuk kenti dediniz. Değil çocuk ve gençlik kenti olmak gençler ve çocuklar için hiçbir iş yapmayan bir ilçeyiz. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal seçimle göreve geldiği günden bu yana başkancılık oynuyor” dedi.

SANDAL: ALNIMIZ AK

Demir’in sözlerinin ardından konuşan Başkan Sandal, manifesto kelimesinin yanlış olduğunu savunurken Ankara ziyareti iddialarına da yanıt verdi ve “Bizim yapacağımız icraatlar ile ilgili manifestolarımız yok. Manifesto başka bir şey, bir bildiri. Öncelikle manifestolarınız var cümlesi yanlış. İki… Biz meclis üyelerimizi TBMM’ye ve Anıtkabir’e götürdük. Gitmek isterseniz sizi de götürelim. Eğer ki bu konuda bir sıkıntınız varsa… Biz bir kamu kurumuyuz ve bütün harcamalarımız denetim altında. Bu anlamda bir sıkıntı varsa gereğini yapmak muhalefet olarak sizin asli göreviniz. Bizi alnımız ak” diye konuştu.

SANDAL: KARALAMA KAMPANYASINA GİRMEK AHLAKİ DEĞİL

Kütüphane konusundaki eleştirilerin de yersiz olduğunu belirten Başkan Sandal, “Diğer meselelere gelince… Yaygaraları güzel yapıyorsunuz. Siz kutluyorum. Kütüphaneler denildi. Bizim kütüphane adı altında yapılmış işin verimi bizi ilgilendirir. Yani siz 2022 yılında kütüphane denince aklınıza Meydan Larus ve klasikler geliyorsa… Sadece bunlar geliyorsa gazetelerden toplanış… Bir de bunların erişim noktaları ve sizin insan kaynağınız önemli. Mesela bunun tip örneğini Değirmen Kafe’de yaptık. Oranın bir bölümünü kütüphane yaptık. Bir arkadaşımızı görevlendirdik. Çay kahve ücretsiz. Ora bir arkadaşımız gidecek çayını kahvesini içip kitabını okuyacak. Tek işi bu. Vatandaşımız gidecek çayını kahvesini içerken orada kitap okuyacak. Meydan meselesine gelince… Ben size bazen turist olarak mı geziyorsunuz diyorum bana kızıyorsunuz. Ülkenin temel gerçeğini görmeden acımasızca karalama kampanyasına girmek ahlaki değil. Bütün bunları bir tarafa bırakıp bir şeyi değerlendiriyorsak… Elimiz vicdanımıza koyacağız ve diyeceğiz ki ‘Bu adam 2018 yılında bazı vaatlerde bulundu. Bunları eksik vs. yapmış…’ Bu bir belediye, kaynağı ve bütçesi belli. Biz kamu olarak ne yaptık? Söyleyeyim. Siz kamu bankalarına belediyelere kredi vermeyi yasakladınız. Ben havadan para bulacak insan değilim. Depremi, pandemiyi, ekonomik krizi yok sayarak konuşursan... Bir iş ve işlem gerçekleştiğinde ilgili mevzuatlarını yok sayarsan bu eleştiri değil, karalama olur. Bunun takdiri zaten vatandaşta” ifadelerini kullandı.

SANDAL: BAYRAKLI’YI KALBİMİZLE SEVİYORUZ, CEBİMİZLE DEĞİL

Kreşler konusunda gelen eleştirilere de yanıt veren Sandal, “Kreş meselesi… İzmir’in en büyük kreşini açtık. Sanıyorum 75. Yılı da nümüzdeki ay itibariyle resmi prosedürü tamamlanıyor. Arkasından Postacılar ve önümüzdeki ay itibariyle de 5 mahallemizde daha ihaleye çıkacağız. Bir de şöyle bir sıkıntımız var. Mesela Alparslan Mahallesi’nde kreş yapacağız, yer yok. İZSU’nun deposunu alıp yıktık mesela. Orada yapacağız. Dünya çocuk ve gencik kenti… Bizim en büyük vizyon projemiz. Ama bu bir kültür merkezi, park yapacağım ya da sosyal donatı işi yapacağım gibi bir iş değil. Siz eğer dünyanın farklı ülkelerinden çocukları buraya davet edeceksiniz ve onların meclislerini oluşturacaksanız bu bir süreçtir. Bu çocukların hayallerini ve birikimlerini aktaracaksanız bu bir süreç, bu çocukların barınabilecekleri alanları oluşturmanız da süreç. Şu an onunla ilgili de bütün arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Siz de destek alilerseniz. Doğançay’daki 150 dönümlük arazi, bir türlü sıkıntısını çözemediğimiz bir mesel. Yardımcı olursanız seviniriz. Toplamda 180 dönüm. 150’si bize ait ama 30’u kime ait bilemiyoruz. Çözemiyoruz. Büyükşehir de dahil olmak üzere arkadaşlarımız bütün girişimlerde bulunuyorlar. Formülünü bulduğumuzda çözeceğiz. Eleştirmek için eleştirmek doğru değil arkadaşlar. Mesela Homeros Festivali… 9 ülkeden arkadaşlarımız geldi. Biz saman ithal etmiş değiliz. Sizin sıkıntınız herhalde ‘1 yıl kaldı başkan ne yapacak’… Senin sıkıntın olmasın ben daha buradayım. Biz Bayraklı’yı yüreğimiz ve kalbimizle seviyoruz, cebimizle değil” dedi.

AKTAŞ: ANITKABİR DEĞİL GENEL MERKEZ ZİYARETİ

Sandal’ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Aldığımız cevaplar yine somut cevaplar değil. Anıtkabir ziyaretine gittik dediniz. Birincisi… Burada sadece CHP’li meclis üyeleri yok. Biz şunu demenizi bekliyorduk: Evet götürdük, meclis üyelerinin hesapplarına da kamu görevi yapılmış gibi para yatırdık. O yapılan Anıtkabir ziyareti değil, CHP Genel Merkezi” dedi.
Aktaş’ın iddiasının üzerine Sandal, “Biz CHP Genle Merkezi’ne gitmedik’ diyerek yanıt verdi. Sandal’ın yanıtının ardından Aktaş’ın konuşması Sandal ile arasında geçen diyaloğa döndü.  

AKTAŞ: Kütüphaneleri kapatmadık dediniz. Şu güne kadar kaç kütüphane açtınız? 24 kütüphane kapattınız, kaç tane açtınız? 

SANDAL: 1 tane açtık.

AKTAŞ: 23 tane kapattınız. Size ve işleyişe uygun değil diye.

SANDAL: 5 tane kapattık onların yerine kafelerde açtık. 

AKTAŞ: Kütüphaneyle ilgili deneme yaptık diyorsunuz. 4 yıl geçti. Neyin denemesini yapıyorsunuz. Binalar eski diye kütüphane kapatamazsınız. Kafeye taşıdık diyorsunuz kafeleri de sattınız. 

SANDAL: hangi kafeyi kapattık? Biz hiçbir kafeyi kapatmadık. Sadece bir kafeyi Baro’ya verdik. 

Sandal’ın sözlerinin ardından konuşmalarına devam eden Aktaş, şunları söyledi; “Baroya tahsis ettiğiniz yer avukatlık dışında her şey yapılan bir şey. Siyasi olarak kullanılan bir kafe haline geldi. Siz de bunun önünü açtınız. Deprem… Bayraklı’nın gerçeği deprem. Dünyanın gerçeği de pandemi. Biz pandeminin etkilerini yaşamaya devam ediyoruz. 30 vaadiniz vardı. 30 vaadinizden kaç tanesini gerçekleştirdiniz? Bizim sizden beklentimiz şu: Lütfen vaat ettiklerinizi yerine getirin. Sizden öcneki belediye başkanı birçok hizmet yaptı. Biz sizin döneminizde eski dönemi mumla arar oldu. Siz çiçekle, böcekle, kalple uğraşırken görev süreniz doluyor.” 

HIZAL: ANKARA ZİYARETİNİ DE KİŞİSEL REKLAMINIZ İÇİN YAPTINIZ

Oturumda söz alan AK Partili meclis üyesi Özgür Hızal ise Ankara ziyareti başta olmak üzere hizmet eleştirisinde bulundu ve “Baro kafeyle ilgili eleştiriler oldu. Evet Baro Kafe benim de arada gittiğim bir alan. Bur kafenin baroya tahsis edilmesiyle alakalı grup başkanvekilimizin bir eleştirisi yok. Burada teknik bir problemden bahsettik. Bu ya iş bilmezlikten ya da kötü niyetten kaynaklanıyor. Biz kötü niyetli olacağını düşünmediğimiz için iş bilmezlik olarak düşünüyoruz. Siz burayı tahsis ettikten sonra oranın değerini artıracak bazı şeyler yaptınız. Burada Bayraklı Belediyesi’nin bir kamu zararı var. Biz muhalefetiz siz iktidarsınız. İktidar icraatları ile anılır. Sadece bina ya da yol yapmaz belediye başkanları. Bunların yanında sosyal aktiviteler de yapılır. Bayraklı belediyesindeki temle sorun… Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı yapısal hizmetler zaten yok. Yapamadıklarınız tek tek sıralandı. Siz, ‘Bunları yapmadık ama başka şeyler yaptık’ diyorsunuz. Kalbimizi ortaya koyduk deyip bir logo yaptırınız. Bu kalbi çıkartan grafikerler dahi ne anlama geldiğini bilmiyor. Bunun için ‘2 boyoz 1 yumurta’ dendi ama karşılığının bu olmadığın biz de siz de biliyorsunuz. Anıtkabir’e gezi yapıldı deniliyor. Eğer ki meclis üyelerine saygınız olsaydı bunu bize de danışırdınız. Yaygara yaptığımız söyleniyor. Ama yaygarayı siz yapıyorsunuz. Bütün eleştirilere verdiğiniz cevaplar sadece yaygara. Siz başkan olarak verdiğiniz sözlerden hangisini yaptınız? Homeros Festivali yaptınız. Ama bu Bayraklı gerçeklerinden uzak. Biz yapısal sorunları konuşuyoruz. Biz Bayraklı’nın bütün yapısal sorunlarını bitirmişiz 1. Uluslararası Homeros Festivali… Burada Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın reklamı yapıldı. Kütüphanelerle ilgili anlayamadığımız bir açıklama yaptınız. Değirmen Kafe’ye yaptığınız mini kütüphanede dünya ve Türk klasiklerinden değerli hangi eserler var? Yazılı her eser bizim için kıymetlidir.  Meclis üyelerini bizim teklifimiz üzerine Anıtkabir gibi yerlere götüreceğinize sadece kendi grubunuzu belediyenin bütçesiyle götürüp kişi başı bin 600 lira ödemeden o arkadaşları götürseydiniz çok daha kıymetli olurdu. Siz meclis grubunuz, ilçe teşkilatınızı, ilçe başkanlarınızı aldınız ve götürdünüz. Ne amaçla götürdüğünüz söyleyeyim. Reklamınızı kişisel reklamınız için yaptığınız gibi Ankara ziyaretini de kişisel reklamınız için yaptınız. Bunu da yaparken Bayraklı Belediyesi bütçesinden toplamda 40-45 bin lira harcadınız. Ben bunun siyasi olarak etik dışı olduğunu düşünüyorum” diye konuştuç

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.