Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da katı atık bedeline zam yok

Bayraklı’da katı atık bedeline zam yok

Bayraklı Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, mesken ve işyerlerinin 2021 yılında uygulanan tarife ücretlerine artış yapılmadan, 2022 yılında da aynı tarife ücretlerinin uygulanmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2021 - 19:44

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de geçtiğimiz haftalarda ilçe belediye başkanları ve temsilcileriyle bir araya gelerek pandemi ve mevcut ekonomik kriz göz önüne alındığında ilçe belediyelerinden talep ettiği katı atık bedeline zam yapılmaması konusu gündeme geldi. 

Bir önceki oturumda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilen önerge meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Mecliste oy birliğiyle alınan karar kapsamında mesken ve işyerlerinin 2021 yılında uygulanan tarife ücretlerine artış yapılmadan, 2022 yılında da aynı tarife ücretlerinin uygulanacak.

BAŞKAN SANDAL ALPARSLAN MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM İÇİN TARİH VERDİ

Oturumda ayrıca, geçtiğimiz Temmuz ayında gündeme gelen ve kentsel dönüşüm kapsamında düzenlemesi yapılması planlanan MC Planlama & Danışmanlık Firmasının sahibi Meral Celep, Fuat Edip Baksı ve Alparslan Mahalleri 1/1000 ölçekli imar uygulamaları hakkında bilgi içerikli bir sunum gerçekleştirdi.

Yaklaşık 450 bin vatandaşın yaşadığı bölge, ulaşım yollarının darlığı, dikey ulaşım yollarının ve yeşil sosyal donatı alanlarının olmaması nedeniyle ilçenin imar bakımından en sorunlu bölgeleri arasında yer alıyor.

Sunumun ardından yapılması öngörülen plan üzerine konuşan Başkan Sandal, “Bu çalışmayla Bayraklı belediyesi yüzde 65-70 bin icraat hakkından vazgeçiyor. Yeni yol bağlantısı, bu bölgenin cazibesini attıracak. Geçmişte tek alan olan yeri 28 alan bölerek uygulamanınım biraz daha pratik hale gelmesini sağlıyor. Donatı alanlarımız artmış durumda. 63-64 bin metrekarelik yeşil alan da olacak. Biz bu projeyle vatandaşlar iş dünyasını karşı karşıya getireceğiz. Bir kooperatif mantığıyla çözeceğiz. Belediye denetim mekanizması olacak. Vatandaşlar bütün görüşmeleri kendileri yapacaklar. Bu konuda teminatlar ve vatandaşın dolandırılmaması noktasında kontrol bizde olur. Bu plan bize gelmeden önce bize ‘Yapma, etme’ dendi. Sonuçta yetkiyi Büyükşehir’e vermişiz ve altından kalkamazsak bizim için sıkıntı olurdu. Ama bizim için önemli olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek. Bir sorunla karşılaşmazsak 2022 yılında ilk kazmayı vururuz” dedi.

BAYRAKLI 13 YIL KAYBETTİ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Osman Sağlam, plan üzerine konuştu ve “Alparslan bölgesi için elinizi taşın altına koydunuz Başkanım. Bu konuda teşekkür ederiz. Bayraklı 2008 yılında ilçe oldu. Şu anda 2021 yılındayız. 13 yıldır yönetimler hiçbir şey yapmamış. Bayraklı 13 yıl kaybetmiş. Grup olarak da şahıs olarak da desteğimizi sağlayacağız. Kaybettiğimiz yıllar canımızı çok acıttı” diye konuştu. 

Sağlam'a yanıt veren Sandal, eleştirilerde doğruluk payı olduğunu ifade etti ve "Eleştirilerinizde haklısınız. Evet Bayraklı zaman kaybetti. Keşke o 13 yıl kaybedilmeseydi. Ufak tefek eksik bilgilendirmeler olabilir bunlar giderilebilir. Burada da eksiklik varsa bunları telafi ederiz. Bir an önce yürürlüğe girmesinde fayda var. Bir kayıp olmuş evet bu konuda haklısınız" ifadelerini kullandı.

Oturum sonunda, bir önceki oturumda yaşanan kavgaya ilişkin de konuşan Başkan Sanlda, şunları söyledi; “AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerimizle biz meclis içesinde bir aileyiz. Kendi içimizde eleştiriler olabiliyor. Üsluplarda sertlikler olabilir ama bu kapıdan çıktıktan sonra bu meseleyi unutmak lazım. Bir dahaki sefere bu işi düzeltmek lazım. Kırıcı olmamak lazım. Biz benzer bir uyarıyı kendi grubumuzda konuştuk. Üslubumuza, tavrımıza dikkat etmemiz gerektiğini konuştuk. Vatandaşımızın karşısında minikte olsa bir sınav veriyoruz. Gereke muhalefeti eve iktidarıyla sorumluluğun farkında olan bir meclisiz. Hiçbir sıkıntı yok. Birçok kararımız oy birliği ile gidiyor. Arkadaşlarımızın bizi uyardığı noktalarda geri adım attığımız da oluyor. Önemli olan kent menfaati. Bir iki istisna dışında Bayraklı meclisi çok sağlıklı yürüyor.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.