Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da gündem yine ‘kalpli’ logo: AK Parti’nin ‘oyların’ çıkışına CHP’den reklam resti

Bayraklı’da gündem yine ‘kalpli’ logo: AK Parti’nin ‘oyların’ çıkışına CHP’den reklam resti

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısına Bayraklı Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptırdığı ve 8 milyon verildiği iddialarıyla kent gündemine taşınan, Başkan Sandal’ın ise “2 boyoz bir yumurtaya yaptırdık” dediği ‘kalpli logo’ konusu damgasını vurdu. AK Parti grubu logonun mecliste oylatılmadığı halde bütçe kitapçığı da dahil her yerde kullanılması konusunda eleştirilerde bulunurken CHP grubu, logonun reklam amaçlı kullanıldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.10.2022 - 18:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sadal idaresinde gerçekleştirildi.

Tüm kararların oybirliği ile alındığı oturuma damgasını vuran konu ise Bayraklı Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptırdığı ve 8 milyon verildiği iddialarıyla kent gündemine taşınan, Başkan Sandal’ın ise “2 boyoz bir yumurtaya yaptırdık” dediği ‘kalpli logo’ ile deprem konusu oldu.

DEMİR: PR’A DEĞİL SORUNLARI DUYMAYA DAVET EDİYORUM
 
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi emre Demir, Başkan Sandal’ın katıldığı bir cnalı yayında kullandığı ifadeleri eleştiriken “logo” konusuna da değindi ve “2019’dan bugüne en belirgin özelliklerinizi ezberledik. Geçiştirmek ve unutturmaya çalıştırmak. Birincisi logo meselesi. Bayraklı’nın her yerinde ya da önümüzdeki performans programında, bütçede, her yerde kullanılan fakat yasal olmayan yani meclise gelip de onaylanmayan bir logo. Biz Sayın Başkan neden bunu önümüze getirmiyor diye düşünüyorduk ama anladık. Çükü gelirse oy çokluğuyla reddedilir. İç meselelerimize karışmak istemiyoruz tabii. Ama bunu her yerde kullanmak istiyorsanız oylatmanızı tavsiye ederiz. Bugün bir canlı yayına katıldınız. Biz eğer bir konuyu gündeme getiriyorsak demek ki Sayın Başkan bir yerde bu konusu gündeme getirerek manipüle etmiştir. Biz de o yüzden cevap veriyoruz. Moderatöre hanımefendi ‘Deprem siyaset üstü bir konu’ dedi siz de onayladınız.ama 2 dakika sonra tam tersi hareket ettiniz. Kredi meselesı gündeme getirdiğimiz. Biz çok kez söyledik. Artık kredi meselesni konulmayın. Eğer bir şey konuşacaksanız her yerde boy boy gösterdiğiniz o meseleyi konuşun. Hani İş Bankasıyla anlaşma yaptık depremzedelerin kredi meselesini çözdük dediğiniz. Üstüne bir halk konut meselesinden bahsettiniz. Garantör olacağız dediniz. Nasıl bir garantörlük. Ayrıca engellenme konusu. Siz kısıtlanmıyoruz diyemediniz. ‘bizi kimse aramıyor, kimseyle görüşemiyoruz’ dediniz. Ey insaf. Düne kadar borç ödüyorum diye PR yaptınız. Bunu da hükümet yetkililerinin desteği sayesinde yaptınız. Hangi hükümet yetkilisine ulaşamıyorsunuz? Ayrıca rezerv konut alanına değindiniz kime verilecek diye. 5001. Kez cevap vereyim. Depremzedelerimize verilecek. Deprem siyaset üstü bir mesele. Lütfen her mecrada gündeme getirmeyin. Ayrıca önceki mecliste meclis başkan vekiline sorduk. Ona da sorduk size de soralım. Depremde depremzedelere ayni ve nakdi ne kadar yardım yapıldı? Ben bilgi almak istiyorum. Arkadaş ‘Başkanımız 1 lira harcadım’ diyerek ironi yaptı dedi. Bayraklı’yı bilmeyenlerin insafına, ironisine ve belediyecilik oyununa bırakılmamalı Bayraklı. O nedenle Sayın Başkan size PR’a değil, Bayraklılı hemşerilerimizin sorunlarını duymaya davet ediyorum” dedi.

SANDAL: YETKİLİ SİZ DEĞİLSİNİZ

Demir’in sözlerine yanıt veren Başkan Sandal, rezerv alanıyla ilgili önemli olanın yetkililerin açıklama yapması olduğunu altını çizdi ve “Depremzede konutlarıyla ilgili yetkili siz değilsiniz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilisidir. Bir yetkili çıkar ‘Biz bu konutlari depremzedelere vereceğiz' der. Biz de amenna der başımızın üstüne koyarız. Ama bununla ilgili bir açıklama gelmedi. Manipülasyona gerek yok. Ayrıca depremde Bayraklı Belediyesi’nin ayptıklaır ortada. Evet 1 lira harcadık. Bunun yanında eleştirilerinizin sonucunu düşünerek konulursnaız iyi olur. Bayraklı’yı bilmeyen biri diyorsunuz. Nasıl oldu da Bayraklı’yı bilmeyenler size yüzde 10 fark attılar? Sizde mi bir sorun var. Önümüzde bir seçim daha var. O zaman bir kez daha bakacağız” diye konuştu.

AKTAŞ: ALTINDA BİR ŞEY Mİ ARAYALIM?

Söz alarak görev değişiklikleri hakkında bilgilerndirme yapılması konusuna dsikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, şunları söyledi;  “Şimdiye kadar 50’nin üzerinde bürokratın yerini değiştirdiniz. Başkan yardımcılarının tamamını değiştirdiniz. Ben merak ediyorum. Neden bugüne kadar hiçbir görev değişikliğini buraya getirmediniz de son yapılanları getirdiniz? Altında bir şey mi arayalım?

SANDAL: TEFTİŞ MEMURLARI UYARDI

Aktaş’ın sözlerine yanıt veren Başkan Sandal, “Bu bize mülkiye memurlarının bize bir uyarısı. Görev değişikliğinin mecliste bildirilmesi. Bize uyarı yapıldı. Ben de bilmiyordum yapılması gerektiğini. Siz de bilmiyor musunuz. Biz ayrıldık ben de ona uygun hareket ediyorum” dedi.

AKTAŞ: HAZİNE GELİRLERİMİZ YÜZDE 93 ARTTI

Sandal’ın yanıtının ardından sözlerine devam eden Aktaş, Başkan Sandal’ın canlı yayında belediye gelirleri konusunda eleştirisine Hazine geliri üzerinden yanıt verdi ve “Art niyetli düşünmek istemiyorum ama Ankara gezinisin maliyetini sormak istiyorum. Her defasında belediye gelirlerinin azaldığından bahsettiniz. Belediye gelirleri azalmış olabilir. Siz de bunun karşılığında belediye hizmetlerinde yüzde 70’e varan zamlar yaptınız. Ayrıca belediyenin Hazine’den aldığı gelir yüzde 93 artırıldı” ifadelerini kullandı.

APAYDIN: REKLAM AMAÇLI LOGO

Son olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın, şunları söyledi; “Logayla ilgil eleştiriler oldu. Kitapçıkta eski logo var. Bahsedilen, reklam amaçlı kullanılan logo. Bayraklımızı o şekilde yapacağız. Kalp ve çocuk ve gençlik ilçesi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.