Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da AK Parti’den dikkat çeken ‘Elektrik’ önergesi

Bayraklı’da AK Parti’den dikkat çeken ‘Elektrik’ önergesi

Bayraklı Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Meclis Birinci Başkanvekili İrfan Ünal idaresinde gerçekleştirildi. Meclise damgasını vuran konu ise AK Parti grubunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da yaptığı konuşma kapsamında Bayraklı özelinde verdiği çiftçiler için elektriğin bedava olması önergesinin reddedilmesi oldu.

  • Ege Postası
  • 04.01.2022 - 18:48

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Meclis Birinci Başkanvekili İrfan Ünal idaresinde gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal koronavirüse yakalandığı için oturuma katılamadı.

AK PARTİ’NİN ‘ELEKTRİK’ ÖNERGESİNE RET

Oturumda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmesi öncesinde meclis üyeleri tarafından verilen önergeler görüşüldü. Bu kapsamda; AK Parti grubu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa’da yaptığı konuşmada, Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz" söz hatırlatıldı. Bu kapsamda, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren çiftçilere bedava elektirk verilmesi önerildi.
Verilen önergede, şu ifadelere yer verildi; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 9 Aralık 2021 tarihinde Şanlıurfa’da yapmış olduğu açıklamada, ‘Şanlıurfa’da büyükşehir, CHP’li olsun elektriği bütün çiftçilerimize bedava vereceğiz’ demiştir. Genel Başkanın bu sözüne istinaden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile CHPli ilçe belediyemizin ortak çalışması ile ilçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren çiftçilerimize elektriğin ücretsiz teminini ya da elektrik faturasının ibraz edildiği takdirde tutarının vatandaşımıza verilmesini teklif ediyoruz. Bu hususun gündeme alınıp ilgili komisyonlara havalesini arz ederiz. İzmir’de ve ilçemizde faaliyet gösteren çiftçilerimiz bu vaadi öncelikle hak edenlerdir. Gereğini arz ederiz.”

KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLMELİ

Önerge sonrası CHP Grup Başkanvekili Önal “Bu belediyenin işi değil iktidara geldiğimizde yaparız” diyerek önergenin reddedileceği mesajını verdi.

Önal’ın ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal ise önergenin komisyonlara gönderilmesi gerektiğini savundu ve "Biz bir önerge verdik elbette değerlendirilmesi lazım ancak bunun komisyonlara gönderilmesi lazım. Ancak diyecekseniz ‘Bu konu belediyelerin yeki alanında değil' derseniz başka bir konu gerçi bunu da söylediniz. Biz bunun komisyonlara gidip orada tartışılmasını istiyoruz. Önergeyi kabul etmezseniz de gerekçesini duymak isteriz Biz önergenin hukuk ve plan ve bütçe komisyonuna gitmesini isteriz" dedi.

İlgili önerge, Cumhur İttifakı’nın ‘kabul’ oylarına karşılık CHP grubunun ‘ret’ oylarıyla oy çokluğuyla gündeme alınmadı. 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Oturumda, 2022 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Komisyon için CHP grubundan Mehmet Toptaş, Mukaddes Işın ve Gönül Güngör, AK Parti grubundan ise Emre Demir seçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.