Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'nın modern parkları artıyor

Bayraklı'nın modern parkları artıyor

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçeye modern parklar kazandırmaya devam ediyor. Yeşil alanları geniş, yeni kent ekipmanlarının yer aldığı parklarda çalışmalarını sürdüren ekipler, 4 mahallede 5 parkın daha yapım ve revizyon işlemlerini tamamladı. Bayraklı'da yaşayan tüm vatandaşların her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmaların ihtiyaç olan her mahallede süreceğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 24.10.2021 - 13:11

Bayraklı Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu ile yapılan iş birliği kapsamında Osmangazi Mahallesi'ne 3 bin 739 metrekarelik yeni bir park daha kazandırdı. Bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan parkın 330 metrekarelik bölümünde yoğun çalı grubu bitkiler kullanıldı. Alana 2 asırlık 2 adet zeytin ağacı ile 40 adet de gölge ağacı dikildi. Geniş yürüme yolları ve çok sayıda oturma alanı bulunan parkta çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 500 metrekarelik bir de meydan yer alıyor.

Park çalışmaları çerçevesinde Alpaslan Mahallesi'ndeki Vedat Dayıoğlu Parkı tamamen yenilendi. Bin 100 metrekarelik alan üzerine kurulu parka, çocuk oyun grubu, dış mekan spor aletleri ve kent ekipmanları yerleştirildi. Osmangazi Mahallesi 574/3 sokakta yer alan yeşil alana da yeni bir park yapan ekipler, 2 bin 100 metrekarelik alanın yarısına yakınını yeşil alan olarak değerlendirirken, 192 metrekaresine de çocuk oyun alanı kurdu. Çiçek Mahallesi Şehit Ümit Boz Spor Tesisi'nin bahçesinde de kısmi revizyon çalışmaları yapıldı. Çevre düzenlemeleri tamamlanan bahçeye 750 adet çalı ve 30 adet sarılıcı bitki dikilerek çimlendirme çalışmaları yapıldı.Yapım ve revizyon işleri kapsamında Soğukkuyu Mahallesi 1847/15 sokakta da yeşil alan ve refüj çalışması yapıldı. Su ve elektrik tesisatları döşenerek alt yapı işleri tamamlanan projede ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmaları devam ediyor.

HER ALANI DEĞERLENDİRİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "İlçemize modern görünümlü, yeşili bol, temalı oyun gruplarının bulunduğu, spor aletlerinin yer aldığı sosyal alanlar, parklar kazandırmaya devam ediyoruz. Bulduğumuz her alanı değerlendirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza huzurla, güvenle oynayabilecekleri, yetişkinlerin de bir araya gelebilecekleri yeni sosyal alanlar yaratıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana ilçemizin ihtiyaç olan her noktasına imkanlarımız dahilinde yeni parklar yaptık, eskiyenleri yeniledik. Bu kapsamda ekiplerimiz bir çok mahallede çalışmalarını sürdürüyor. Daha yeşil ve modern bir Bayraklı oluşturmak istiyoruz" diye belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.