Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediye meclisinde ‘şamaroğlu’ ifadesi tansiyonu yükseltti

Bayraklı Belediye meclisinde ‘şamaroğlu’ ifadesi tansiyonu yükseltti

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi. Toplantıda, Bayraklı Belediyesi AK Parti meclis üyesi Seyfettin’in “5 sokağımıza taşlar döşendi, döşenmeye devam ediyor. Ama yol çıkışları berbat bir durumda. Ben burada Bürokratlarımızın önünün açılmasını istiyorum. Bürokratlarımız gerçekten çaba sarf ediyor ama ellerinde malzeme yok. Vatandaş bu kadar sitem ediyor. Muhtaralar sitem ediyor. Ama çok özür dilerim, yanlış anlaşılmasın bürokratlarımız şamar oğluna döndü” söylemi nedeniyle mecliste tansiyon yükseldi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2021 - 21:09

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Bayraklı Belediyesi AK Parti meclis üyesi Özgür Hızal, Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş İzmir şubesi tarafından şartlı bağış olarak temin edilmesine ilişkin madde doğrultusunda ilgili şirketin Kazdağıları altın faaliyetlerinde ilk ruhsat başvurusu yapan şirket olduğunu dile getirerek, CHP grubunu ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal’ı ‘kendinizle çelişiyorsunuz’ diyerek eleştirdi. Hızal’ın eleştirilerine yanıt veren Bayraklı Belediyesi CHP meclis üyesi Cindi Polat, dün neyi savunuyorlarsa bugün de onu savunduklarını belirtti.

“KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ”

Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde Belediye ve/veya Belediye iştiraklerince açılması planlanan okul öncesi bakım ve eğitim merkezinin eğitim araçları ve mobilyalarının Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Tic. A.Ş İzmir şubesi tarafından şartlı bağış olarak temin edilmesine ilişkin madde nedeniyle mecliste tartışma yaşandı. Bayraklı Belediyesi AK Parti meclis üyesi Özgür Hızal, söz konusu şirketin Kazdağılarında maden aradığını belirtti ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sanal’ı ‘kendinizle çelişiyorsunuz’ diyerek eleştirdi. Hızal, “Bu şirket, sizin tartışmaya açtığınız AK Partiyi sert bir şekilde eleştirdiğiniz ve Efem Çukurun’daki madenin işletmecisi. Yine aynı şirket sizin sıklıkla eleştirdiğiniz Kazdağılarındaki altın faaliyetlerinde ilk ruhsat başvuru yapan ve alan şirket. Elbetteki bir şirket yasaların ve mevzuatların, kendilerine vermiş olduğu haklar doğrultusunda bir belediyeye şartlı bağışta da bulunabilir, şartsız bağışta da bulunabilir. Bir belediye de bu şekilde bağış alabilir. Ama buradaki asıl tartışılan konu bu şirketin ülkemizde ve şehrimizde işletmiş olduğu alanlarla alakalı ortaya koyduğunuz tartışma ve algı üzerinden İktidarımızı, partimizi bu yönlü eleştirirken siz bugün geldiğimiz noktada siz bu şirketten bağış alıyorsunuz. Asıl tartışılacak olan konu bu çelişki” dedi.

“DÜN NEYİ SAVUNDUYSAK BUGÜN DE ONU SAVUNUYORUZ”

Hızal’ın ifadeleri üzerine söz alan Bayraklı Belediyesi CHP meclis üyesi Cindi Polat, Biz dün ne söylediysek Kazdağları ve Gaziemir’le ilgili şu anda da aynı fikirdeyiz. Evet biz oradaki yer üstündeki değerleri, yer altında olduğu iddia edilen değerler değerlerden çok daha kıymetli olduğunu düşünüyoruz aynı noktada olduğunu savunuyoruz ama bu gündem maddesiyle onu karşılaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Burada belediyemizin hazırlamış olduğu okul öncesi bakım eğitim merkezi var ve bir şirket buraya bir katkı sunmak istiyor. Konuya böyle bakmak gerekiyor diye düşünüyorum. Yoksa onların ilgi alanları, çalışmış oldukları madencilik alanında yapmış oldukları, yer üstüne vermiş oldukları zararlar doğrultusunda savunduysak da parti olarak da bugün aynısını savunuyoruz” diye eleştirilere yanıt verdi.

Öte yandan önerge oy birliğiyle kabul edildi.

‘ŞAMAROĞLU’ BENZETMESİ GERİLİM YARATTI

Bayraklı Belediyesi AK Parti meclis üyesi Seyfettin Atabaş, Bayraklı’da asfalt çalışmalarının yapıldığını fakat denetlenmediğini ileri sürdü. Atabaş,

Vatandaş asfalt atılırken vatandaş şunu söylüyor burada İZSU’nun patlağı var. Buraya asfalt atmayın. Bir gün sonra o asfaltlar yerle bir ediliyor. Yerle bir edilmesine rağmen bir hafta da 5-10 metrekare yer asfaltlanmıyor. Bu da şunu gösteriyor bizler denetlemiyoruz. Ana yollara çıkan arter yerlerine beton bariyerler konuluyor. Yol bitmiş onlar kaldırılmıyor. Bu doğrultuda da vatandaş çok mağduriyet yaşıyor” dedi.

Ayrıca Atabaş, bir önceki meclis oturumunda imar planında alınan harçla ilgili bir önerge verdiğini fakat talimat verildiği halde bir bilgi verilmediğini belirtti ve “ Biz burada vatandaş için bir önerge veriyoruz. Bizim önergemiz için ne bir oylama yapılıyor ne de verilen talimat konusunda geri dönüşler oluyor . 5 sokağımıza taşlar döşendi, döşenmeye devam ediyor. Ama yol çıkışları berbat bir durumda. Artık ihaleye, müteahhite verdiğimizde de hep aynı sorunlar gelen mütahiitler kaçıyor böyle bir sıkıntı var. Ben burada Bürokratlarımızın önünün açılmasını istiyorum. Bürokratlarımız gerçekten çaba sarf ediyor ama ellerinde malzeme yok. Vatandaş bu kadar sitem ediyor. Muhtaralar sitem ediyor. Ama çok özür dilerim, yanlış anlaşılmasın bürokratlarımız şamar oğluna döndü. Gelen onlara çatıyor. Ben kendilerini de koruyorum. Mecazi anlamda söyledim. Kötü bir anlam ifade etmiyor” ifadelerini kullandı.

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, araya girerek “ Bizim bürokratlarımız şamar oğluna dönemez. Bu doğru bir tabir değil. Gelen onlara çatar biz hizmet ediyoruz. Vatanadaş bize eleştirilerini de söyleyebilir. Ama sizin bunu böyle yorumlayabilme hakkınız yok. Hiç kimse Bayraklı Belediyesi bürokratını şamar oğlu gibi göremez” diye konuştu.

Öte yandan Atabaş’ın asfalt çalışmalarını denetlemiyorsunuz, iddialarına yanıt veren “ Önerge olarak verdiğiniz şeyin önerge olarak kabul edilmesinin koşulları var. Siz genel işleyişle ilgili bilgiliyle iligli bir şeyi önerge statüsüne koyarsanız doğru bir işleyiş olmamış olur. Siz bu önergeyi verirken biz de dedik ki idari işleyişle ilgilidir. Bürokrat arkadaşçalarımızdan bilgiyi alır veririz. Çıkışta da arkadaşlara söyleriz bilgiyi alırsınız. Bir diğeri asfaltlanan bölge İZBETON tarafından ihale edilen bir bölge. Tabii ki aksaklıklar olabilir. Bugün ülkede yapılan bütün işlerde aksaklıklar yok mu ? Bunda da vardır. Biz yoktur demiyoruz. Biz eleştirmeyin demiyoruz. O söylediğiniz yerde bariyerler varsa söyleyelim ordaki arkadaşlar talebi dikkate alsın bariyerler kalksın vatandaş mağdur edilmesin” dedi.

SANDAL: MAĞDURİYET YARATMADAN İŞ BİTİRMEK İSTİYORUM

Belediyesi AK Parti meclis üyesi Emre Demir, “Bir kentsel dönüşüm kredisi durumu var. İş Bankasıyla. Gittik kapanan Deprem Etüt Merkesi’nin yanındaki alanda arkadaşlardan bilgi aldık. Ardından İŞ Bankasındaki kentsel dönüşüm kredilerini veren hattı aradık. Sayın başkanın ‘ protokol imzaladım. Deprem mağduru vatandaşlarımın burada sıkıntısını çözeceğim’ dediği tüm durumları İŞ Bankasındaki arkadaşlarda söyledi. Biz bu protokolün içeriğini de merak ediyoruz” diye konuştu.

‘İŞ Bankası kredisi herkese veriliyor’ işten o kadar kopuksunuz ki. İŞ Bankası tabii ki protokol imzalayacağız . Deniz Bankla da imzalayacağız daha avantajlı bir iş gelirse. Şurada mesle şu depremzedenin sorununu çözerken işi siyasallaştırmadan, kredi çekmekte zorlanan vatandaşlarımızla ilgili farklı sıkıntıları olan vatandaşlarımızla ilgili adım atmak. Bu konuda hem belediyemiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, bakanlığımız hem de kamu kurum ve kuruluşlarımızla beraber hareket etmek. Bu anlamada bizden kavga bekleyen yanılır” ifadelerini kullandı.

Demir, kredi için başvuru yapan vatandaşlar oldu mu diye Başkan Sandal’a soru yöneltti ve Başkan Sandal, Demir’in sorusunu şöyle yanıtladı: “Sandal, herkes gider kredi alabilir. Kredi kartından dolayı, yaşından dolayı bunu alamayacak insanlar var. Burada her bölgedeki yurttaşımızı ayrı ayrı toplayıp konuşarak, üç bölgeden apartman yöneticileriyle, müteahhitlerle ilgili birimlerle hatta TOKİ’yle, Çevre ve Şehircilikle burada vatandaşın derdini nasıl çözeriz onun derdindeyiz. Onunla birlikte belediyemiz bünyesinde kurulan bir şirket aracıyla da iki mimarımız bir mühendisimiz, hukukçumuz vatandaşın ihtiyaç duyduğu her bilgiyi, müşavirlik hizmetini bütün vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verecek burada anlamamız gerek iş bu. Biz bu kentte bir şey söylüyorsak, yalan üzerine, iftira üzerine söylemiyoruz. Vatandaşa yalan söylemeden doğru neyse, hak neyse yeni bir mağduriyet yaratmadan iş bitirmek istiyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.