Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur’dan yerel basına tam destek: Gerekirse risk alırız

Batur’dan yerel basına tam destek: Gerekirse risk alırız

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek yeni yönetime başarı dileklerinde bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hükümetin yeni Tasarruf Genelgesi’nin yerel basını susturmak anlamına geldiğini söyledi. Batur, yerel basının ayakta kalmasını sağlayacaklarını vurgularken, bunun için de “Gerekirse risk alırız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2021 - 14:46

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz günlerde İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 17. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Dilek Gappi ile Yönetim Kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulunarak yeni yönetime başarılar diledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, tebrik ziyareti için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ederken, özellikle pandemi ve deprem sonrası yaşanan süreçte verdiği destek için de ayrıca teşekkür etti. Yerel yönetim olarak, Konak Belediyesi olarak her zaman İGC’nin yanında olduklarını belirten Başkan Batur, deprem sonrası İGC binasının boşaltılması ve bununla ilgili de ileride yapılacak çalışmalarda her türlü katkıyı sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ancak bugün çok önemli bir gündem maddesi ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Başkan Batur, Hükümetin son tasarruf genelgesini değerlendirdi.

Batur, amaç yerel basını susturmak

Hükümetin son Tasarruf Genelgesi ile yerel basınla okuyucu arasındaki bağın kesilmek istendiğinin altını çizen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel basının ayakta durmasının önüne geçilmek istendiğini söyledi. Batur, “Bu tamamen hükümetin çıkardığı, yereldeki haberleşme organlarının sesini susturmak, yereldeki yöneticilerin, belediyelerin yaptığı çalışmaların vatandaşa ulaşmasını engellemek diye bakıyoruz biz bu duruma” dedi.

Batur, Belediye başkanlığı risk işidir

Konuyla ilgili bir düzenleme yaptıklarını da aktaran Başkan Batur, bu işten vazgeçmediklerini belirterek İzmir yerel basınına tam güvence verdi: “Asla böyle bir şey olmayacak” diyerek bu konudaki hassasiyetini dile getiren Batur, “Biz bununla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Biz bu işten vazgeçmiş değiliz, asla böyle bir şey olmayacak. Gerekirse risk de alacağız, yerel basında böyle bir mağduriyet yaratmamaya çalışacağız. Bunun da açıklamasını buradan yapıyorum. Gerekirse her türlü riski alıp, yerel basının ayakta kalmasını sağlayacağız. Bizim gözümüz, kulağımız, her şey yerel basında. Başka bir kanalımız yok bizim. Yaptığımız çalışmaları, projeleri halka anlatacağımız başka bir kanal yok bizim. Onun için bununla ilgili bir düzenleme yapıyoruz. Kendimizden eminiz, belediye başkanlığı risk işidir, bazen toplumun yararına olan, ülkenin yararına olan, yapılması gereken noktada dik durmayı beceririz.”

Gappi, İzmir demek Hasan Tahsin kenti demek

Konuşmasında İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin bağımsız gazetecilikten taviz vermeden hareket edeceğini belirten İGC Başkanı Dilek Gappi, bu yolda çaba harcayacaklarını söyledi. Gappi, “Biz bir İzmir kentiyiz. İzmir demek, Hasan Tahsin kenti demek. Böyle bir mücadele içinde olmak durumundayız hep birlikte. En büyük şansımız da sizler gibi bizi anlayan, yanımızda olan, özellikle depremde, pandemide yanımızda olan başkanlarımız, çok teşekkür ediyoruz. Umarım bu yeni süreç hepimiz için hayırlı olur. Biz artık şehrimizde, ülkemizde güzel şeylerden konuşmak istiyoruz. Sektörümüz ile ilgili güzel gelişmelerden konuşmak istiyoruz, el birliğiyle. Ben inanıyorum, çok çaba harcarsanız bir gün bir şeylerin değişebileceğine inanıyorum. Umarım, her şey mesleğimiz için, meslektaşlarımız için, kentimiz için güzel olur” diye konuştu.  

Tasarruf Genelgesi ile ilgili partilerin genel başkanlarına da bir mektup yazdıklarını Belirten İGC Başkanı Gappi, Cumhurbaşkanı’na da bir yazı göndereceklerini söyledi. Gappi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdıkları mektupta, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin ilk günden itibaren İGC’nin yanında olduğunu özellikle vurguladıklarını da söyledi. Bunu çok önemsediklerini belirten Gappi, “Çünkü bunlar birbirine hep çarpan etkisi yaratır, domino etkisi yaratır” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.