Dolar 32,5681
%0.09
Euro 35,0013
%0.5
Altın 2.429,550
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun çağrısına tam destek: Seçim davulları çalmaya başladı

Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun çağrısına tam destek: Seçim davulları çalmaya başladı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında kullandığı “Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” ifadelerine tam destek geldi. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı için ideal isim olduğunu ifade eden Batur, “Sayın genel başkanımız da cumhurbaşkanı olarak görmek bizim en büyük idealimiz. Bugün kendisini aday olarak gördüğümüz daha da kesinleşti. Genel başkanımızın yanında olduğumuzu ifade etmek ve çıktığı yolda hep yanında olmaya da devam edeceğiz. Yeni bir Türkiye için gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'na ihtiyaç var. Seçim davulları çalmaya başladı” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2022 - 16:50

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Seferihsar’da başlayan, TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında yaptığı konuşmada dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Üstü kapalı olarak geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanlığı adaylığı için “mesajını” hatırlatan Kılıçdaroğlu, örgüte seslenerek “Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım. Hiçbir şey beni inandığım yoldan çevireme Bu ülkenin gerçek vatanseverlerinin duaları her yerde bizimle yürüyor. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Adalete susamış insanımızla kurtuluşu beraber getireceğiz. Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarının sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” demişti.

Kılıçdaroğlu'nu ifadelerinin ardından örgütten art arda destek mesajları gelirken son oalrak Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kılıçdaroğlu’nun sonuna kadar uyanında olacaklarını söyledi.  

“YANINDAYDIK YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

siyasi konjonktürde Millet İttifakı ve  6’lı masanın bir araya gelmesinde Kılıçdaroğlu’nun etkisine dikkat çeken Başkan Batur, “Genel Başkanımız bir yolda. 6’lı masa var ve Millet İttifakı var. Millet İttifakı ve 6’lı masanın bu noktaya gelmesinde genel başkanımızın büyük bir katkısı var. 6’lı masanın temel taşlarının başında CHP ve onun genel başkanı geliyor. Şimdiye kadar olan süreçte de masanın bir arada olması ve ayakta kalmasıyla ilgili ciddi bir emeği var. Gelinen noktada 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayına 6’lı masa karar verecek ve o kişi yeni cumhurbaşkanımız olacak. CHP'li bir belediye ve CHP’li biri olarak bizim gönlümüzden geçen… Aslında bizim olması gereken dediğimiz ama Sayın Genel Başkanımız bu konuda çok mütevazı davranıyor 6’lı masaya saygısından. Ama bizim gönlümüzden geçen Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı adayı olup 13. Cumhurbaşkanımız olması. Bugün Sayın Genel Başkanımız partililerine seslendi. İnsan önce kendi ailesinden ve beraber yürüdüğü yol arkadaşlarından güç alır. Genel Başkanımız da bugün yol arkadaşlarına ‘Benimle misiniz’ diye sordu. Biz de ilçe yöneticisinden ilçe başkanına, üyesinden en yüksek kademeye kadar Genel Başkanımızın yanında olduğumuzu gösterdik. Görünen o ki Genel Başkanımız partililerle birlikte çalışmalar konusunda start aldı. Hep yanındaydık. Bundan sonra da yanında olacağız. Demokrasinin, hak , hukuk ve adaletin yeniden tecelli ettiği bir ülke sandıktan çıkacak sonuçla yeniden vücut bulacaktır inanıyorum. Sayın genel başkanımız da cumhurbaşkanı olarak görmek bizim en büyük idealimiz. Bugün kendisini aday olarak gördüğümüz daha da kesinleştir. Kendisini benimle misiniz diye sorması ve tüm partililerin harekete geçmesi… Genel başkanımızın yanında olduğumuzu ifade etmek ve çıktığı yolda hep yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“İTTİFAKIN BAŞARISININ EN ÖNEMLİ ETKENİ KILIÇDAROĞLU’DUR”

Millet İttifakı’nın oluşmasında Kılılçdaroğlu’nun birleştirici rolünü hatırlatan Başkan Batur, “Milet İttifakı’na bugüne kadar en çok emek veren lider Sayın Kılıçdaroğlu. Bu ittifak yerel seçimlerde başladı. Yerel seçimlerde bu ittifakın bu kadar başarılı olmasının en önemli etkeni Sayın Kılıçdaroğlu’dur. O nedenle anketlere baktığımızda da en çok oyu alan da CHP. Devlet tecrübesi ve yaptıklarıyla arkadaşlarımızdan da destek alacağına inanıyorum. Yeni bir Türkiye için gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'na ihtiyaç var. Seçim davulları çalmaya başladı. Haziran'da yapılacak herhalde . Ama büyük ihtimalle yılbaşında adaylık kesinleşir. Bugüne kadar 6’lı masada hiç adaylık konuşulmamış. Mühim olan ülkenin geleceği. Ülkenin tek adam rejiminden kurtulup yeni bir rejime ihtiyacı var. En büyük sıkıntı da artık ülkenin liyakatli bir şekilde yönetilmesi. Bunu da ilk seçimde sandıkta halkımızın çözeceğine inanıyorum” diye konuştu. 

"BAŞKA ÇARE YOK”

2023 seçimlerinde iktidar değişikliği konusunda umutlu konuşan Batur, “Sahaya çıktığında görüyorsunuz Ben sürekli alandayım. Şu anda esnafa bir dokunup bin ah işitiyoruz. Genç bir arkadaşa elektrik faturasını getirin. 10 bin 79 lira. Nasıl ödeyeceğim ben bunu diye sitemde bulundu. ‘Ben sana çare olamam. Size care sandıkta. Sandığa gidip bu değerlendirmeyi yapacaksınız’ dedim. Başka çare yok” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.