Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur dünya çocuklarına seslendi; Atatürk'ü anlattı

Batur dünya çocuklarına seslendi; Atatürk'ü anlattı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından çocuklar ile çevrimiçi buluştu. Başkan Batur, “Dünyada, çocuklara milli bayram armağan eden başka bir lider yok. Çocuklara bu kadar çok önem veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ile ne kadar gurur duysak azdır. Tüm dünyadaki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2021 - 09:33

Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova, Azerbaycan’ın ortaklığı ile yürütülen eTwinning projeleri kapsamında, Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) zoom üzerinden “5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği” gerçekleştirdi. My Book Club With My Family in Distance Education ve Peaceful and Collaborative Classes eTwinning projelerindeki çocuklar ve öğretmenlerin katıldığı çevrimiçi etkinliğe Türkiye’den ve dünyadan 230 çocuk katıldı. Türkiye’nin birçok şehrinden çocuklarla birlikte,  Azerbaycan, Moldova, İtalya ve Kuzey Makedonya’dan katılan çocuklar da 23 Nisan coşkusunu paylaştı. Programa katılan çocuklara, Konak Belediye başkanı Abdül Batur ve İKKB Yürütme Kurulu Başkanı Huriye Serter de eşlik etti. Birbirinden güzel oyun ve yarışmalarla renklenen, çocukların şarkı ve şiirlerini söyledikleri programa canlı bağlantı ile katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların neşesine ortak oldu. Başkan Batur, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasinin temelinin atıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu önemli günü tüm dünyadaki çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. Çocuklara verdiği değer, önem ve sevgisi ile bilinen bir lidere sahip olmanın ve 23 Nisan’ı tüm dünyadaki çocukların bayramı olarak kutlamanın gururu ve heyecanını taşıdıklarını dile getiren Başkan Batur şöyle konuştu:

“Ulusal Kurtuluşumuzun Kahramanı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşı devam ederken ülkenin gelecekte hangi yöntemle yönetileceğinin kararını verdiği, Cumhuriyetin en önemli çalışmalarından TBMM’nin açılışının gerçekleştiği gün bugün. 101. yılını kutluyoruz ve Atatürk bugünü çocuklara armağan etti. Dünyada çocuklara milli bayram armağan eden başka bir lider göremiyorsunuz. Çocuklara bu kadar çok önem veren Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ile ne kadar gurur duysak azdır. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri. Sizler gelecekte bu ülkede yönetici olarak, meslek sahibi olarak ülkeye hizmet edeceksiniz. Çalışarak, üreterek, başararak ülkemizi daha iyi yerlere getirmek sizin bir numaralı görevi olmalı. Bize emanet edilen Cumhuriyetimizi gelecek nesillere, sizlere emanet ediyoruz.”

“Bugün, dünyadaki tüm çocukların günü”

Pandemi şartları nedeniyle internet üzerinden kutlama yaptıklarını, alanlarda, sokaklarda kutlanacak mili bayramların özlemini duyduklarını ifade etti. Başkan Batur, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığı konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

Bugün sizin gününüz. Siz konuşacak, siz eğleneceksiniz. Pandemi bizi birbirimizden ayırdı. Sokaklarda, alanlarda kutladığımız milli bayramlarımızı maalesef bu şekilde kutluyoruz. Gelecek yıllarda yine alanlarda çocukların gösterilerini yapabildiği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyetimize yakışan bayramlar en büyük özlemimiz. Bizim en büyük gücümüz olan Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk diyorum ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki tüm çocukların bayramı kutlu olsun.”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.