Dolar 32,4496
%0.12
Euro 34,4641
%-0.09
Altın 2.487,670
%0.18
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başken Soyer 'barınamayan' öğrencilerin içini rahatlattı: Örnekköy’deki tesisimizi hazırlıyoruz

Başken Soyer 'barınamayan' öğrencilerin içini rahatlattı: Örnekköy’deki tesisimizi hazırlıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla patlak veren barınma soruna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt kiralama, Örnekköy’deki tesisinin hazırlanması gibi birçok alternatif çözüm üzerine çalıştıklarını ifade eden Başkan Soyer, “Biz yerelde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Öyle seyirci kalmayacağız yani” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2021 - 14:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin barınması sorunu da patlak verdi.

Konut fiyatlarındaki yüzde 75’e varan zamlar, konut yetmezliği, yurtlarda yeterli yer olmaması ve özel yurtların uyguladığı fahiş fiyat politikaları nedeniyle başlayan sorun kısa süre içerisinde krize dönüştü. 

Sokakta kalan binlerce öğrenci ise çareyi sokaklarda ve parklarda yatmakta bulurken İzmir’de eylemlerin adresi Hasanağa Parkı ve Aşık Veysel Rekreasyon alanı olmuştu.

Gençlerin, mağduriyetleri duyurmak için sosyal medyada #barınamıyoruz etiketi altında protesto başlatmasıyla birlikte sorun ülke gündemine otururken yerel yönetimler de alternatif çözümler için düğmeye bastılar.

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çözüm için çalıştıklarını ve birçok alternatifi değerlendirdiklerini söyledi. 

Yaşananlara seyirci kalmayacaklarını belirten Başkan Soyer, “Korkunç bir şey. Çok üzücü. Çocukların parkta yatıyor olması anlaşılır gibi değil. Çok üzücü hakikaten. Biz yerelde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Öyle seyirci kalmayacağız yani” dedi.

“MÜZAKARE SÜRECİNDEYİZ”

Öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için birçok alternatif çözüm üzerinde müzakerelerinin devam ettiğini belirten Başkan Soyer, “Epeyce çalışıyoruz şu anda. Ortaya epeyce bir şey çıkaracağız. Bir yandan yeni yurtlar kiralıyoruz. Bir yandan Örnekköy’deki tesisimizle ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Bir yandan yurt sahipleriyle görüşüp kontenjan alıyoruz. Hepsini bu kısa süre içinde paylaşıyor olacağız. Ama şu anda çok sıkı bir müzakere sürecindeyiz” diye konuştu.

TÜM KONUTLAR DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLDİ

Belediyenin boş konutlarına öğrencilerin yerleştirilmesi önerilerine de yanıt veren Başkan Soyer, tüm konutların depremzedelere tahsis edildiğini söyledi ve “Uzundere’deki konutlarımızın tamamını depremzedelere kullandırıyoruz. Başka konutumuz kalmadı. Hepsini depremzedelere kullandırıyoruz onların. Ama başka çözümlerimiz var. Bugün yarın hepsini paylaşıyor olacağız” ifadelerini kullandı. 
Başkan Soyer, tüm çalışmalar bittiğinde kaç öğrencinin iskan edileceğine ilişkin soruyu ise şu şekilde yanıtladı; “Bitmeden bir şey söyleyemem. Bir bitirelim bakalım. Ne kadar kontenjan alacağız, ne kadar yurt kiralayabileceğiz onlar bir belli olsun.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.