Dolar 32,5591
%0.04
Euro 34,9007
%0.1
Altın 2.430,540
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanların Narlıdere'deki zirvesinde kritik karar: Katı atık bedeline zam yok

Başkanların Narlıdere'deki zirvesinde kritik karar: Katı atık bedeline zam yok

CHP'li 14 ilçe belediye başkanı ile AK Partili belediyelerin temsilcileri, İZSU Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı 2022 yılı tahmini bütçesi kapsamında yapılması beklenen su zammını görüşmek üzere Narlıdere'de bir araya geldi. Başkanların zirveden önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de görüştüğü ve 2022'de katı atık bedellerine zam yapılmaması yönünde tam mutabakata varıldığı öğrenildi. Başkan Soyer alınan bu kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Ege Postası
  • 15.11.2021 - 16:13

EGEPOSTASI – Geçtiğimiz günlerde hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü 2022 yılı tahmini bütçesine göre bir önceki yılda 4,28 olan su bedelinin 5,04’e, 2,13 olan atık su bedelinin ise 2,52’ye yükseleceği ortaya çıkmıştı. Programa göre, 2022 yılı içerisinde su bedeline yüzde 17 bandında, atık su bedeline de yüzde 18 bandında olmak üzere suya yüzde 18 bandında zam gelmesi bekleniyor.

Suya zam gelip gelmeyeceği kent gündemini yoğun bir şekilde meşgul ederken, ilçe belediye başkanları da konuyla ilgili harekete geçti.

CHP’li ilçe belediye başkanları bugün Narlıdere’de Belediye Başkanı Ali Engin’in ev sahipliğinde kritik bir toplantı gerçekleştirdi. 

Toplantıdan önce başkanların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştüğü ve 2022’de katı atık bedellerine zam yapılmaması yönünde tam mutabakata varıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre alınan aşırı zamlar, enflasyon ve hayat pahalılığından dolayı vatandaşın içinde bulunduğu zor durum nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

ZİRVEYE KİMLER KATILDI?

Ev sahibi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin katıldı. Toplantıda CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra AK Parti’nin yönetimindeki Bayındır ve Menemen Belediyelerinden temsilciler de katıldı.

SOYER: BAŞKANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla katı atık bedellerine zam yapılmayacağını duyururken, ilçe belediye başkanlarına da teşekkür etti.

Soyer, Değerli İzmirliler, Su faturalarındaki “Katı atık bedelleri” ilçe belediyelerimiz tarafından belirlenip, doğrudan kendilerine aktarılıyor. İlçe belediye başkanlarımızdan 2022 yılı için bu bedelin artırılmamasını istedim, kabul ettiler. Başkanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.