Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlar arasında ‘katı atık’ çatlağı

Başkanlar arasında ‘katı atık’ çatlağı

Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketlerde 2022 yılı bütçeleri hazırlanırlarken gözler suya yapılacak zammın ne kadar olacağına çevrildi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 ilçe belediye başkanıyla yaptığı toplantının ardından katı atık bedeline zam yapılmayacağını açıklamıştı. Ancak toplantının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, zam yapacağını söylediği ve başkanlar arasında çatlak olduğu iddia edilmişti. Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Eriş, mecliste oybirliğiyle alınan bir karar olduğunun altını çizerken temizlik hizmetini özel bir şirket aracılığıyla yaptıklarına ve sözleşmeye bağlı olduklarına dikkat çekti. 

  • Ege Postası
  • 16.11.2021 - 13:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü 2022 yılı tahmini bütçesine göre bir önceki yılda 2,13 olan atık su bedelinin ise 2,52’ye yükseleceği bilgisi yer almış ve bu kapsamda atık su bedeline de yüzde 18 bandında zam yapılması gündeme gelmişti. 

Katı atık bedeli ve suya zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken dün CHP’li 14 ilçenin belediye başkanı ve AK Parti’nin yönetimindeki Bayındır ve Menemen Belediyelerinden temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde Narlıdere’de bir toplantı gerçekleştirmişlerdi. 

Toplantının ana gündemi ilçe belediyelerinin katı atık bedeline zam yapmamaları olurken toplantı sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, ilçe belediyelerinde katı atık bedeline zam yapılmaması yönünde anlaşmaya varıldığını ifade etmiş ve şunları söylemişti; “Değerli İzmirliler, Su faturalarındaki “Katı atık bedelleri” ilçe belediyelerimiz tarafından belirlenip, doğrudan kendilerine aktarılıyor. İlçe belediye başkanlarımızdan 2022 yılı için bu bedelin artırılmamasını istedim, kabul ettiler. Başkanlarımıza teşekkür ediyorum."

ERİŞ’TEN MECLİS KARARLI İTİRAZ

Öte yandan; toplantının ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in karara uymayacağı ve katı atık bedeline zam yapacağını söylediği iddia edilmişti.
İddialara ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Eriş, ortada konuya ilişkin mecliste oybirliğiyle alınan bir karar olduğunun altını çizerken temizlik hizmetini özel bir şirket aracılığıyla yaptıklarına ve sözleşmeye bağlı olduklarına dikkat çekti. 

“ARTIŞI KARŞILAYABİLMELİYİZ”

Her belediyenin katı atık bedeli noktasında farklı bir durumda olduğunu belirten Başkan Eriş,“Bizim meclisimizde oy birliğiyle aldığımız bir kararımız var. Dolayısıyla biz o oybirliğini sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca bizim temizlik işlerimiz özel bir şirkette. Bizde değil. Dolayısıyla bir sözleşmemiz var. O sözleşmeyi karşılayabilmemiz için de bunu uygulayabilmemiz gerekiyor. Bu işi kendi bünyenizde yapıyor olsanız bir yere kadar tamam ama karşılığını ödeyecek olursak o ödeme bedeli de varsa onu başka bir şekilde yapma durumumuz ne yazık ki kalmıyor. Yani her belediyenin farklı bir durumu söz konusu burada. Yani bir kendi aracıyla toplayanlar var biz de şirket aracılığıyla gerçekleştiriyoruz bunu. Yani bir sözleşmemiz var. O artış bizim sözleşmemizde TÜFE oranıyla oluyor genelde. Biz de bu artışı karşılayabilmeliyiz” dedi.

“O ARTIŞLAR OLACAK”

Toplantının ardından Soyer’in yaptığı paylaşıma da değinen Başkan Eriş, amacının Soyer’in kararına karşı gelmek olmadığını ancak sözleşmeyle birlikte belediyenin gireceği maddi yükü de düşünmek zorunda olduğunu ifade etti ve “Onunla birlikte yaptığımız bir toplantı değildi bu. Katılıcı belediye başkanlarıyla yapılan bir toplantıydı bu. Ben bu düşüncelerimi orada da belirttim. Her belediyenin durumu farklı. Yoksa Başkan’ın almış olduğu bir karara karşı durma gibi bir turum sergilemiyoruz. Ama ortada oybirliğiyle alınmış bir karar var. Bir de özel şirkete toplatıyor olmamızın getirdiği bir olay var. Bizim durumumuz buradan kaynaklanıyor. Sözleşme için masaya oturacağız. O artışlar olacak. Onu yansıtamadığımız zaman zaten ekonomik olarak zor durumdayken daha da zorlanacağız” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.