Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yetişkin'den Rektör Hotar'a çağrı: Yanlış karardan dönün

Başkan Yetişkin'den Rektör Hotar'a çağrı: Yanlış karardan dönün

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ilçede bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun İzmir’e taşınması ile ilgili üzüntü duyduğunu belirterek açıklama yaptı. "Öğrencilerin barınma sorununu, ilgili bakanlık bugüne kadar çözemediyse bu Seferihisarlıların suçu değildir!" diyen Yetişkin, "Buradan söz veriyorum ve çağrıda bulunuyorum! Bu karardan dönülürse öğrencilerimizin barınma sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte çözeceğiz." dedi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2020 - 13:00

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi'nin ardından Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nun da yurt sorununu gerekçe göstererek Tınaztepe Yerleşkesine taşınacağını açıklaması sonrası Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuya ilşkin açıklama yaptı.

Başkan Yetişkin, taşınma kararıyla ilgili üzüntü duyduğunu belirterek üniversite yönetimine "yanlıştan dönün" çağrısı yaptı.

Yetişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Seferihisarlı hemşehrilerim, Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun taşınmasıyla ilgili kararın Seferihisar için kabul edilemez olduğunu Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar’a yazdığım mektupta nedenleriyle birlikte dile getirdim.
İlçemizin kültürel, sosyal ve ekonomik olarak gelişimine büyük katkı sağlayan yüksekokulun taşınması büyüğümüz, hayırseverimiz Necat Hepkon başta olmak üzere Seferihisar'a aidiyeti olan herkesi derinden üzdü.

Belediyemiz tarafından verilen Halkkart ile öğrencilerimize ekonomik destek başta olmak üzere bugüne kadar hep bağrımıza bastık. Yaptığımız anketlerde öğrencilerin en büyük sorunu hep barınma çıktı.

Öğrencilerimizin barınma sorununu, ilgili bakanlık bugüne kadar çözemediyse bu Seferihisarlının suçu değildir!

Buradan söz veriyorum ve çağrıda bulunuyorum! Bu karardan dönülürse öğrencilerimizin barınma sorununu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte çözeceğiz.

Siyasi partilerin ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, Kent Konseyi’ne, kalbi Seferihisar için çarpan herkese sesleniyorum. Gelin Sayın Hotar’ı bu yanlış karardan döndürelim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.