Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan örnek davranış

Başkan Tugay’dan örnek davranış

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde örnek bir ilke imza attı. Başkan Tugay, günün anlam ve önemi dolayısıyla Karşıyaka Belediye Meclis üyesi olan İzmir Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği Onursal Başkanı Serdar Aktop’a bir günlük koltuğuna oturttu.

  • Ege Postası
  • 04.10.2021 - 14:48

EGEPOSTASI- Türkiye’de milyonlarca vatandaş ve muhalefet hayvanların da can sayılabilmesi ve haklarının yasalaşması talebinde bulunup bu doğrultuda çalışırken hayvan hakları konusunda farkındalık her geçen gün artıyor.

Bu doğrultuda birçok belediye ise can dostlar için hayata geçirdikleri hizmetleri artırırken 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde son olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan örnek bir davranış geldi. 

Başkan Tugay, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında hayvan hakları konusunda farkındalık yaratmak için bir ilke imza attı ve günün anlam ve önemi dolayısıyla aynı zamanda Karşıyaka Belediye Meclis üyesi olan İzmir Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği Onursal Başkanı Serdar Aktop’a bir günlük koltuğuna oturttu.

Konuya ilişkin Egepostası’na değerlendirmelerde bulunan Aktop, “Başkanımızla görüştük. Nasıl 23 Nisan’da çocuklarımız koltuğa oturtuluyor  4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olması dolaysıyla meclis üyesi veteriner hekim olarak bugün koltuğa benim oturmamı uygun gördü. Bu sembolik bir şey. Başkan Tugay, bu şekilde hayvan sağlığının teminatı olan veteriner hekimlerine jest yapmış oldu. Takdir ediyorum. Böyle bir günde can dostlarımızın canının emanet edilen veteriner hekimlere böyle bir jest yapması bizi çok mutlu etti. Bunun yanında nasıl ki kente mal olmuş bir insanın adı değer verilip sokaklara veriliyorsa hayatını kaybetmiş bir köpeğin adı da Başkan Tugay tarafından atılan bir adımla yaşatılacak. Dışarı atılan balık oltasını yutarak hayatını kaybeden Roma isimli köpeğin adı Alaybey’deki köpek parkına isim verilecek bugün. Bunun yanında meclisimizde, Hayvan Hakları Koruma Komisyonu olarak, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında; sadece kedileri köpekleri değil, doğada yaşayan bütün hayvanlara konu alan bir karikatür yarışması yapacağız. Daha sonra bu yarışmaya katılan karikatürlerin tamamı kitap yapılacak ve okullara dağıtılacak. Ben tekrar Başkanımıza doğada yaşayan ve aynı havayı soluğumuz hayvanlarımızın canını emanet ettiği veteriner hekimlere yaptığı jest ve verdiği değer için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.