Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan ‘grup başkanvekilliği’ açıklaması: Başkan Soyer’in desteklediği aday…

Başkan Tugay’dan ‘grup başkanvekilliği’ açıklaması: Başkan Soyer’in desteklediği aday…

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği grup başkanvekilliği seçimlerine 1,5 ay kala parti kulislerinde hareketlilik başladı. Kulislerde aday isimler konuşulmaya başlarken ilçe belediye başkanlarının adaylığı tartışmalı hale geldi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, teamüllere dikkat çekti ve “Büyükşehir Belediye Başkanımız kiminle çalışmak istiyorsa O’nun desteklediği aday kimse ona destek verme taraftarıyım” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2022 - 11:07

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği grup başkanvekilliği seçimlerine 1,5 ay kala parti kulislerinde hareketlilik başladı. 

Nisan ayında gerçekleştirilecek Faaliyet Raporu Görüşmeleri ve grup başkanvekilliği seçimleri öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP grubunda aday isimleri şimdiden konuşulmaya başladı.

Adaylık için ilk açıklama ise geçtiğimiz haftalarda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'den gelmişti ve Gümrükçü, CHP grupbaşkanvekilliği için "Adayım" demişti.
Gümrükçü' nün açıklaması sonrasında CHP kulisleri hareketlenirken adaylık için meclis üyeleri Murat Aydın ve Gamze Gül Çamur'un da ismi geçmeye başladı.

Seçimler yaklaşırken kulislerde, ilçe belediye başkanlarının adaylığına sıcak bakılmadığı ifade edilirken konuyla ilgili Egepostası'na konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, desteğinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer' in işaret edeceği adaya olacağını söyledi.

“TEAMÜLLERDE BÖYLE”

Başkanvekilliği adaylığında teamüllere dikkat çeken Başkan Tugay, “Teamüllerde, zaten ne olduğu belli bugüne kadar. İlçe belediye başkanları ağırlıklı olarak kendi ilçelerindeki sorunlarla ilgileniyorlar. Grup başkanvekili grup içinden başka biri oluyor genellikle. Teamüllerde böyle. Burada da Büyükşehir Belediye Başkanı ve il başkanının tavsiyeleri dikkate alınıyor. Grup da genellikle birlikte ve bütünlük içerisinde bu tavsiyeye uyarak karar alıyor. Bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Ama tabii diğer taraftan herkes aday olmakta özgür. İsteyen ‘Ben adayım’ diyebilir. Ama ben kendi adıma Büyükşehir Belediye Başkanımız kiminle çalışmak istiyorsa O’nun desteklediği aday kimse ona destek verme taraftarıyım” dedi.

“SOYER ÖNERMEZSE ADAY OLMAZ”

Kulislerde ismi geçen ve aynı zamanda Karşıyaka Belediye Meclis üyesi olan Murat Aydın’ın adaylığına ilişkin iddiaları da değerlendiren Başkan Tugay, “Murat Aydın aynı zamanda benim arkadaşım. Kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı önermezse asla aday olmaz. Kendisinin şu anda böyle bir adaylık talebi olmadığını biliyorum. Adı geçiyor ama bana da bu yönde ulaşmış hiçbir şey yok. Kendisi de aramızda geçen bir konuşmada kendisinin böyle bir talebi olmadığın söyledi” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.