Dolar 32,5462
%0
Euro 34,8303
%-0.1
Altın 2.430,280
%0.01
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan 'yıkım' açıklaması: Mağdur vatandaşlarımızın yanındayız

Başkan Tugay'dan 'yıkım' açıklaması: Mağdur vatandaşlarımızın yanındayız

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Şemikler Mahallesi’nde ağır hasarlı 8 katlı bir binanın özel bir firma tarafından yıkım işlemi yapıldığı sırada yanındaki 4 katlı binanın üzerine çökmesiyle ilgili açıklama yaptı. “Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir.” diyen Başkan Tugay, “Evleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için gereken önlemler alınacak ve oluşan zararın tazmini için yürütülecek işlemlerde vatandaşlarımızın her zaman yanında olunacaktır.” dedi. Öte yandan olayla ilgili hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hem de Karşıyaka Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2021 - 09:40

EGEPOSTASI- İzmir'de geçen yıl 30 Ekim’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verilen Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ndeki Dostluk Sitesi'ndeki 8 katlı bina, çalışmalar sırasında yanındaki 4 katlı Nafi Cemal Apartmanı’nın üzerine çöktü. 
Yıkım öncesi ekiplerin geniş güvenlik önlemleri almaları ve apartmanı tedbir amaçlı tahliye etmleri sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirilirken, Nafi Cemal Apartmanı hasar aldı.

Konuya ilişkin Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yazılı açıklama yaptı. 

En büyük tesellilerinin yıkım sırasında herhangi bir yaralanmanın olmaması olduğunu belirten Tugay, “Şemikler mahallemizde 6222 sokak üzerinde, depremde ağır hasar almış bir binanın özel bir firma tarafınca gerçekleştirilen yıkımı esnasında, üzücü bir olay yaşanmış, yıkım işlemi sırasında binanın bir kısmının kontrolsüzce yan yatması ile komşu bir başka binanın yan cephesinde ağır hasar oluşmuştur. Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir.” dedi.

Evleri zarar gören ve mağdur olan vatandaşların her zaman yanlarında olacağını dile getiren Tugay, “Ruhsatlı olarak gerçekleştirilen yıkım işlemi öncesinde, alınması gereken güvenlik önlemleri ile ilgili sorumlu firma idari ve teknik açıdan önceden bilgilendirilmiş, gerekli taahhütler alınmış ve yıkım öncesi kontroller yetkililer tarafınca eksiksiz yerine getirilmiştir. Alınan önlemlere rağmen bu durumun oluş nedeni ile ilgili ön inceleme Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi yetkililerince yerinde yapılmış, detaylı teknik inceleme ve konuya dair soruşturma en kısa zamanda tamamlanmak üzere başlatılmıştır. Evleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için gereken önlemler alınacak ve oluşan zararın tazmini için yürütülecek işlemlerde vatandaşlarımızın her zaman yanında olunacaktır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, durumu saygıyla kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.