Dolar 32,5423
%0.09
Euro 34,8988
%0.68
Altın 2.435,820
%0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay açıkladı: Stat konusunda top bakanlıkta

Başkan Tugay açıkladı: Stat konusunda top bakanlıkta

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay,TV35 ekranlarında Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının konuğu oldu. Programda açıklamalarda bulunan Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü’nün stadı için bakanlıktan izinlerin verilmesini beklediklerini açıkladı. Tugay, Ben Karşıyaka Belediye Başkanı olarak burada bir stad yapılabileceğini söylüyorum. Hükümet kanadından bize yardımcı olacak bir adım atılmadı. Spor Bakanının bize yardımcı olacak bir adım atmasını bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2021 - 09:24

EGEPOSTASI-  TV35 ekranlarında Doğan Beyazgül’ün sunduğu Özgür Yorum programının konuğu olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka’da ihtiyaç sahipleri için yapılan projeleri, turizm köyü çalışmalarını, Cumhuriyet Mahallesi imar planını, bir dahaki dönem başkan adayı olup olmayacağını ve daha birçok konuya dair açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Tugay, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla da mesaj verdi.

KARŞIYAKA’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMUYOR

Karşıyaka’da ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve erzak yardımında bulunduklarını belirten Tugay,  “Biz Ramazanda kendi belirlediğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek ve erzak dağıtımı yapıyoruz. Bunun için kendi Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzü kullanıyoruz.  Sosyal yardım işlerini oradan yürütüyoruz. Normal kapasitenin daha üzerinde hizmet veriyor şu anada. bu Ramazan ayı ilgili değil. Pandemi başladığından beri hep böyleyiz.  Bunu çoğunlukla insanlardan gelen taleplerle yapıyoruz ama bazen de  bölgesel olarak üreticiyi desteklediğimiz sosyal yardım projelerimiz de bulunuyor. Her türlü sosyal yardım talebine açığız. Eylül ayından beri Karşıyaka Dayanışması  çalışması yürüyor. Burada da halk içerisinden yardımcı olmak isteyen insanlar,  halk arsında sivil toplum kuruluşu üzerinden yardımcı olmak isteyen kişiler. İhtiyaç belirtmiş olan vatandaşlarımızı, dijital ortamda görüyor ve kendisi seçerek yardım ediyor. Yardımı ileten kişi gerçekten bu platformda, yardıma ihtiyacı olan kişilere yardım ediyor. Bu kişilerin yardıma ihtiyacı olup olmadığı belediyemizin, Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafından belirlenen kişiler. O yüzden içleri rahat olsun” ifadelerini kullandı.

“TURİZM KÖYÜ ALT YAPI SIRASINI BEKLİYOR”

Karşıyaka turizm köyüne dair açıklamalarda bulunan başkan Tugay, altyapı çalışmalarının yapıldığını, turizm köyü için projelerin hazır olduğunu belirtti. Başkan Tugay şöyle devam etti:

“Yamanlar ve Sancaklı köylerimiz benim hayran olduğum yerler. Bu alanlar şehir merkezine çok yakın alanlar. Buralarda doğayı mutlaka korumalıyız.  Orada yaşayan insanları asla rahatsız etmemeliyiz. Bu şartlar altında da o bölgedeki insanların kalkınmasına destek verecek bir turizm potansiyeli  olduğunu, ilk gördüğüm günden beri düşünüyorum.Maalesef oranın doğayla bir arada olma çabaları, bugüne kadar biraz kendi haline bırakılmış, yönetilmiş çabalar. Dolaysıyla  insanlar  zaman zaman doğaya zarar veriyor.

Oradaki bulunma durumları konforsuz ortamlarda gerçekleşiyor. Bunun da yarattığı pek çok problem oluyor. Bunları gidermek için bu alanları turistlik açıdan daha organize hale getirmek için bir palanımız var.  Bunun en önemli ayağı bence alt yapı çalışması. Bu alt yapı çalışması için büyükşehir belediyemizle bir iletişim halindeyiz. İZSU’nun şu an orada  bir çalışma yapma ihtiyacı var. Alt yapı yapıldıktan sonra üst yapı çalışmalarına geçeceğiz. Projeler hazır. Sadece alt yapı konusunda sırasını bekliyor. Kendi belediye başkanlığı dönemim bitmeden oradaki çalışmayı gerçekleştireceğiz. “

“BAKANLIKTAN ADIM BEKLİYORUZ”

Karşıyaka Spor Kulübü stadı için hiçbir kanuni engelin bulunmadığını belirten Tugay, Spor Bakanlığı’ndan onay gelmesini beklediklerini fakat  bakanlıktan onay gelmediğini dile getirdi. Tugay, stat yapımı için hükümetten bir adım atılmadığını ifade etti.

Başkan Tugay, “Şu an Karşıyaka Spor Kulübüyle beklediğimiz şey Spor Bakanlığından izin verilmesi ve önünün açılması. Bakanlığın bize vaat ettiği şekilde, projenin önünün açması. Maalesef bunu yapmıyor, bekletiyor. Ben bunun nedenini  açıklayamıyorum. Bakanlıkla görüştüğümüzde, şu an için buraya yatırım yapamayacaklarını, ifade ettikleri zaman biz dedik ki bizler o inisiyatifi alalım.  Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir  Belediyesinin bu planı gerçekleştirebileceğini belirttik.  Bu konuda sizin  sadece izin vermenizi istedik. Çünkü tüm yetki Gençlik ve Spor Bakanlığı onayalamadan bırakın ihaleye çıkmayı bir taşı bile oradan oynatamayız. İhale tamamen onlara devredilmiş durumda. Normalde Spor Bakanlığı’nin  Adalet Kalkınma Partisi’nin,Binali beyden itibaren temsilcileri stadı buraya stadı hükümet yapacak diye sözleri var aslında. Ama daha sonra yaşanan talihsiz süreçlerde, geçmiş dönem Karşıyaka Belediye Başkanı, üzüntüyle karşıladığım bir şey var buradaki stadın kurulmasına muhalefet etti. Geçmiş dönem büyükşehir belediye  başkanı kendi şehircilik anlayışıyla, burada stadı yapılmasını uygun bulmadığını ifade etti. O zamanlar bazı yasal süreçler yürütüldü. Ancak şu an bunlar bitti. Ben Karşıyaka Belediye Başkanı olarak burada bir stad yapılabileceğini söylüyorum. Hükümet kanadından bize yardımcı olacak bir adım atılmadı.  Spor Bakanının bize yardımcı olacak bir adım atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU KONU HENÜZ KARARA BAĞLANMADI”

Cumhuriyet Mahallesi imar planı hakkında açıklamalarda bulunan başkan Tugay, imar planının karara bağlanamadığını belediyenin, tek başına karar veremediğini dile getirdi. Başkan Tugay “Şimdi bunla ilgili  mecliste yaptığım konuşmada bunu izah ettim. İmar planı revizyonu talebi bu şekilde getirildikten sonra bu konuyu meclis gündemine taşıdık. Bu konu imar komisyonuna havale edildi. İmar komisyonu büyükşehirle beraber, görüşme içerisinde  ve bu konuyla ilgili bir karar verecek. Bu verilen kararın vatandaşlarımızı düşündüğü gibi keyfi bir karar olamayacağını, bunu söylemek isterim. Ortada bir imar kanunu var onun dışında bir karar aldığımız zaman onun uygulanabilmesi mümkün değil.Mutlaka mahkemelere taşınacak, burada mahkemeler bu verilmiş olan plan kararı hukuka uygun mu diye bakacaklar ve iptal edecekler. Onun için uygulanabilir bir imar planı yapmak için uğratışımızı hatırlatmam gerekir. Karşıyaka Belediyesi mevcut üst ölçekli planlar mevcut kanunlar ölçeğinde kendi başına karar verebiliyorsa, tabii ki verecektir. Vatandaşın isteğini ne kadar karşılayabilirsek, bizim için o kadar mutluluk vesilesi olacaktır.  Eğer bizden daha üst makamlar bunu uygun görmeyecek ya da mahkemelerde iptal edilecek bir karar vermek isteniyorsa şu an bunun için pek mümkün olmadığını söylemek isterim. Bu konu henüz karara bağlanmadı. Çünkü bu konuda tek başımıza karar veremiyoruz. Bunu daha üst makamlarca görüşerek ortak bir strateji şeklinde nihayetlendireceğiz” dedi.

"BİZİM SAHADA YAPTIĞIMIZ ARAŞTIRMADA"

Atakent’te bir imar boşluğu olduğu için bir karar almama durumunda kalındığını belirten Başkan Tugay, “Konu şu, geçerli bir imar planı olmayınca burada böyle durumlar için imar kanunun tanımladığı bir şey var. O da, yüzde 40 zemine oturmuş bir inşaat hakkı olacak.  Bizim sahada yaptığımız araştırmada, oradaki insanlar dedi ki ‘biz bu alanı, daha fazla yeşil dokusu olduğu için daha ferah bir yerleşim alanı olduğu için biz burada daha sakin ve sesiz bir otamada yaşamayı tercih ettiğimiz için burada oturuyoruz. Dolayısıyla buranın inşaata bağlanmasını istemiyoruz.’ Bizden önceki dönemde, iki tane inşaat çevresindeki yeşil dokuyu tamamen yok edecek şekilde yapılmış. Buna oradaki halk çok şiddetli tepki göstermiş. Çok fazla şikayet konusu  olmuş. Ben göreve geldiğim zaman bir tane daha inşaat için ön ruhsat verilmiş ve bina tamamen yıkılmış insanlar evlerinden çıkmışlar.  Orda ki inşaatın yapılmasını bekler hale gelmişler.  Bu noktada  biz devir aldık.Bu konuda geçerli bir imar planı var mı bu konuyla ilgili büyükşehir belediyesine sorduk. Oradan gelen cevapta’da dendi ki ‘burada geçerli olan bir imar planı yok. Burada bir plan çalışması yapılması yeterli olur.’ Bu cevabı aldıktan sonra, biz orada k insnalrın görüşlerini sorarak ona göre bir karar aldık. Buradaki insanların çok büyük çoğunluğu oranın yeşil dokusunun korunmasını, burada inşaat artışının olmaması yönünde, beklentilerin olduğu söylendi. Durum bu halde olunca biz de mevcut olan binalar aynı şekilde inşaat yapımına sahip olsunlar, hiç kimseye bir inşaat hakkı kaybı yaşatmayalım. Daha fazla genişleyerek inşaat yapmalarına onay vermeyelim dedik. Geçmiş dönemde ön ruhsat verilmiş olan bir tek binaya mecburen insanlar mağdur olmasın diye onay verdik. Ama diğer bölümler için oradaki halkın talebi neyse o yönde karar verdik” dedi.

TUGAY BİR SONRAKİ DÖNEM ADAY OLACAK MI?

Bir sonraki dönem için belediye başkanlığı adaylığı düşünüyor musunuz sorusunu yanıtlayan Başkan Tugay, halkın ve genel merkezin isteği doğrultusunda, sonraki dönemde aday olabileceğin belirtti. Tugay, “Aday olmak, sadece benim düşüncemle benim istememle olacak bir şey değil. Bu kararı, iki taraf karar verecek birincisi ben karar vereceğim. İkincisi halk ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimi karar verecek. Ben kendi kararımı direk aday olacağım diye vermeyeceğimi, benim için de bu kararı verirken belediye başkanlığında, benim düşündüğüm kadar başarılı olup olmadığımı görmek istediğimi söylemek istemiştim. Bu değerlendirmeyi yapmam gerekiyor. Çünkü faydalı olmadığım anlamda bu işi yapmam benim  için de anlamsız hale gelir. Ama geçen iki yıldır belediye başkanlığında geçirdiğim süreçte, bu alanda gerçekten bilimsel bir çalışmaya ihtiyaç var. Halkın kararını maksimum derecede gözeterek hiçbir kişisel çıkar gözetmeden bu görevi yapmaya şiddetle ihtiyaç var. Ben bu görevde doğru işler yaptığımı biliyorum.Çok doğru pğrojelerle çalıştığımızı da biliyorum. Her geçen gün çalışmalarımızı güçlü bir şekilde yürütmeye devam edeceğiz. Ekibimiz güçleniyor, projelerimiz daha da detaylanıyor. Bu dönemde bitmeyecek bunlar. En azından bir ikinci döneme ihtiyaç olduğu çok açık. Şu an sorsanız kesinlikle aday olacağım derim ama bundan iki sene sonra ne olacak beraber yaşayıp göreceğiz.Ama ben sokağa çıktığımda, insanlardan güven hissini alıyorum” şeklinde konuştu.

TUGAY’DAN 1 MAYIS MESAJI

1 Mayıs emeğin bayramı. Emekçinin bayramı. Emeğin hatırlanması  için belirlenmiş bir gün. Biz emeğin değerini bilmek, emeğin hakkını vermek zorundayız. O yüzden kimi zaman evinde çocuğunu büyütmek için emek harcayan insanların emeği, kimi zaman toprakla uğraşan tarım emekçisinin, şehre hizmet eden belediye işçisi, fabrikada bir ürün üretmek için çabalayan insandan, hastanede sabahlara kadar insanların sağlığı için mücadele için sağlık emekçisine kadar emekçinin hakkını koruyan avukatlardan, siyasi ortamda da emekçinin hakkını aramak için mücadele den bütün emekçilere teşekkür etme günü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.