Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’in projeleri arasındaydı: O tesis için düğmeye basıldı

Başkan Soyer’in projeleri arasındaydı: O tesis için düğmeye basıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in merkez ilçelerinde oluşan bitkisel menşeili park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazar yeri ve hal atıkları ile bitkisel atık niteliğinde olan kahverengi ve yeşil atıklardan ekonomik değer yaratılması için harekete geçti. Büyükşehir, Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde mülkiyetinde bulunan alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi kurulum için düğmeye bastı.

  • Ege Postası
  • 09.07.2021 - 09:59

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yenilenebilir ve ucuz enerji üretimi ve yerli tarım politikaları için bir adım daha atılıyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova ilçesi sınırları içerisinde yer alan Işıklar Mahallesi'nde mülkiyetinde bulunan alanda Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisi'ni kurmaya hazırlanıyor.

Buna göre;  Biyoreaktör Sistemleri ile Katı Organik Gübre Üretim Tesisinin kurulması ve Tesisin 10 yıl Süre ile İşletilmesi İşi'” kapsamında Bornova ilçesi Işıklar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyeti büyükşehire ait olan toplam 7 bin 535 metrekare alanda tesis kurulacak.  

24 saat esasına dayalı çalışacak tesiste, İzmir’in merkez ilçelerinde oluşan bitkisel menşeili park bahçe atıkları, dal-budak atıkları, çim atıkları, pazar yeri ve hal atıkları ile haricen Tesise yönlendirilebilecek kahverengi ve yeşil atıklardan (bitkisel atık niteliğinde olan) ekonomik değer yaratılması ve sürdürülebilir bir yönetim sistemi oluşturulması hedefleniyor.

Söz konusu işin sözleşmesinin imzalanması, projelendirilmesi, yapımı, devreye alınması ve tesisin işletmeye alındığı tarihten itibaren 10 yıl süre ile kira karşılığı işlettirilecek.

İlgili önerge ve sözleşmesinin imzalanması, projelendirilmesi, yapımı, devreye alınması ve tesisin işletmeye alındığı tarihten itibaren 10 yıl süre ile kira karşılığı işlettirilmesi  için ihaleye çıkılabilmesi amacıyla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Belediye Encümenine yetki verilmesi, Ağustos ayı olağan meclis oturumunda meclis üyelerinin onayına sunulacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.