Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den yeni yılın ilk mesajı: Yeni yılda omuz omuza…

Başkan Soyer’den yeni yılın ilk mesajı: Yeni yılda omuz omuza…

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ülke genelinde yılbaşı etkinlikleri yasaklanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise yeni yıl kutlamasını dijital platforma taşıdı. Kutlamaların ardından canlı yayında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılının dayanışmanın önemini bir kez daha gösterdiğini ifade etti ve “Dilerim ki tüm Türkiye’ye ve dünyaya örnek olur ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu hiç unutmadan güler yüzle, el ele, omuz omuza yepyeni bir yılı hep birlikte yaşarız” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.01.2021 - 00:07

EGEPOSTASI- Dünya 2020’nin bitişiyle birlikte birçok felaketin yaşandığı bir yılı geride bıraktı.

Neredeyse tüm yıl boyunca tüm dünya gibi Türkiye de koronavirüs salgınıyla mücadele etti ve birçok can kaybı yaşandı.

Salgın nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yılbaşı etkinliklerinin yasaklanması nedeniyle bu yıl kutlamalar önceki yıllara göre sönük geçerken dijital platform gibi alternatif alanlara kaydı.

Her yıl meydanlarda coşkulu kutlamalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu yıl kutlamalarını dijital platforma taşıdı.

Çevrimiçi yılbaşı programı ile yeni yılı evlerinde karşılayan İzmirlilere coşku dolu anlar yaşatıldı. Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından ve İzmir Tube üzerinden yayınlanan program, 23.40’ta Saat Kulesi’ndeki ışık gösterisi ile başladı. Gösteriyi genç sanatçı Ekin Ekinci’nin piyano performansı izledi. Büyükşehir’in dayanışma ve umut temalarıyla hazırladığı ve Saat Kulesi’ne yansıtılan özel mapping gösterisi ise Okan Bayülgen’in seslendirmesiyle evlere konuk oldu. “Şartlar ne olursa olsun biz birlikte mutluyuz” sözleriyle başlayan şov, İzmir Marşı eşliğinde görsel bir şölene dönüştü.

Gösterilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 00.00’da canlı yayında yeni yıl konuşması yaptı.

Soyer, “Afetlerle geçen, krizlerle boğuştuğumuz 2020’yi geride bırakıyoruz. En çok sağlığın önemini anladık. Birbirimizle dayanışmanın gururunu yaşadık. Gördük ki dayanışma yaşatıyor. 2020 yılının çok daha güzel bir yıl olmasını diliyorum. Önce pandemi arkasından deprem felaketinde İzmir’in gösterdiği olağanüstü dayanışma dilerim ki tüm Türkiye’ye ve dünyaya örnek olur ve birbirimize ihtiyacımız olduğunu hiç unutmadan güler yüzle, el ele, omuz omuza yepyeni bir yılı hep birlikte yaşarız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.