Dolar 32,3748
%0.18
Euro 35,0046
%-0.17
Altın 2.324,910
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den yangın raporu: İnsan eliyle çıkıyor

Başkan Soyer’den yangın raporu: İnsan eliyle çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in yangın raporunu paylaştı. 1-20 Temmuz tarihlerinde bin 556 yangın çıktığını kaydeden Soyer, yangınlarının yüzde 60’ının ise sigara izmariti gibi insan eliyle çıkarılan yangınlar olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2022 - 10:13

EGEPOSTASI- Yaz aylarının gelmesiyle birlikte geçtiğimiz yıllarda yangınlar nedeniyle büyük kayıplar yaşayan İzmir’de bu yıl da yangınlar devam etti.

Özellikle rüzgarlı havanın da etkisiyle daha da riskli bir hale gelen yangınlara ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bilgilendirme yaptı. 

Başkan Soyer, yaptığı bilgilendirmede yangınların büyük bir çoğunluğunun insan eliyle ve özellikle sigara izmariti nedeniyle çıktığını söyledi.

Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “İzmir’imizde çıkan yangınların %60’ı sigara izmaritinden kaynaklı. Kahramanlarımız 20 gün içinde çıkan 1556 yangının 1473'ünü daha kıvılcımken söndürdü. Başka İzmir yok. Tüm vatandaşlarımızı bu sıcaklarda dikkatli olmaya davet ediyorum.”

“İZMİR TÜRKİYE'NİN YANGINA EN DİRENÇLİ KENTİ”

Soyer paylaşımında ayrıca şu bilgileri de kaydetti; “1-20 Temmuz tarihleri arasında İzmir ili sınırları içinde bin 556 yangın çıkmış durumda. Bunların bin 473’ünü arkadaşlarımız anında söndürdü. Bu başarının arkasında çok önemli faktörler var. Türkiye'de itfaiye teşkilatının en çok araç gerece sahip olduğu kent İzmir. İkincisi Akıllı hbar Sistemiyle yapay zekanın kullanıldığı ve İzmir’in yaklaşık yüzde 46’sının kontrol altında tutulduğu bir sistem. Üçüncü factor de orman köylerinde, teşkilatlandığımız tazyikli su püskürten  355 tankere sahibiz. Bu da Türkiye'de olmayan bir uygulama. Özetle en çok insan eliyle çıkartıyoruz bu yangınları. En çok da sigara nedeniyle çıkıyor. Çok zor günler bunlar. Biz buna yangın mevsimi diyoruz. İzmirlilerin içi rahat etsin. İzmir Türkiye'nin yangına en dirençli kentidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.