Dolar 32,5172
%0.2
Euro 34,6043
%0.17
Altın 2.489,230
%0.24
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den İmamoğlu’na destek: Umutluyuz Ekrem Başkanım

Başkan Soyer’den İmamoğlu’na destek: Umutluyuz Ekrem Başkanım

Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan ve alt sınırdan 7 bin 80 TL para cezası verilen İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den destek geldi. İmamoğlu’nun “Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi” sözlerini alıntılayan Başkan Soyer, “Umutluyuz Ekrem Başkanım, hak ve hukukun tecelli ettiği yarınlara birlikte kavuşacağız” diyerek İmamoğlu’na destek verdiğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 17.03.2021 - 15:51

EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7. Duruşması bugün görüldü.

İmamoğlu’nun 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilen duruşmada mahkeme kararını açıkladı ve İmamoğlu’na alt sınırdan 7 bin 80 TL para cezası verdi.

Mahkemenin kararını değerlendiren İmamoğlu ise sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; “Tanıklarımız dinlenmedi, sunduğumuz bilirkişi raporları dikkate alınmadı, hukuk ilkeleri ve içtihatlar hiçe sayıldı. Bağımsız yargının nasıl büyük bir ihtiyaç olduğu gerçeğini sanık olarak görüp yaşamak sırası bugün bendeydi. Hepsi geçer, adalet ve hukuk er geç üstün gelir.”

BAŞKAN SOYER’DEN DESTEK

İmamoğlu’nun paylaşımına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den destek geldi. Başkan Soyer, İmamoğlu’nun paylaşımını alıntılayarak, İmamoğlu’na destek verdiğini dile getirdi.

Adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inandığını belirten Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Hakkın ve eşitliğin üstünlüğünü özümseyen bir hukukçu olarak bağımsız bir adaletin gücüne inandığımı belirtmek isterim. Umutluyuz Ekrem Başkanım, hak ve hukukun tecelli ettiği yarınlara birlikte kavuşacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.