Dolar 32,4698
%-0.05
Euro 34,7775
%-0.56
Altın 2.443,820
%0.31
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den İklim Bakanlığı çağrısı; Şimdi değilse ne zaman?

Başkan Soyer’den İklim Bakanlığı çağrısı; Şimdi değilse ne zaman?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, iklim krizine karşı iktidara çağrıda bulunarak, "İklim Bakanlığı" şimdi değilse ne zaman?" diye seslendi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2021 - 20:31

EGEPOSTASI- Isısı her geçen gün artan yer küremiz büyük bir tehdit olan iklim kriziyle karşı karşıya. Uzmanlar önlem alınmadığı taktirde insanlığı daha zor günlerin beklediğini dile getiriyor.

Türkiye ise iklim krizinden her gün biraz daha etkileniyor. Geçtiğmiz haftalarda ülkemizin güneyi büyük yangınlarla boğuşurken ve yeşil örtüsünün büyük kısmını kaybederken aynı anda kuzey bölgelerinde ise aşırı yağışlardan kaynaklı sel ve su baskınlarına maruz kalındı. 

Üst üst meydana gelen doğal afetlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesbaından iktidara çağrıda bulunarak, İklim Bakanlığı kurulmasını istedi.

Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İklim Bakanlığı" şimdi değilse ne zaman? Dünyamızın tehdit altında olduğunu her gün yeni bir acıyla tecrübe ediyoruz, doğa unutmuyor. Bünyemizdeki İklim Daire Başkanlığı vasıtasıyla gelecek nesillere doğayla uyum içinde bir dünya bırakabilmek için çalışıyoruz."

BELEDİYEDE İKLİM BİRİMİ MEVCUT

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ‘İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi' başkanlığı bulunuyor. Belediyenin iklim dairesinde, ‘Mavi bayrak koordinasyon birimi’, ‘Hava kirliliği denetim ekibi’, ‘Körfez denetim ekibi’ gibi görevlendirmeler yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.