Dolar 32,5885
%0.23
Euro 34,7705
%0.31
Altın 2.415,630
%-0.71
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den hekimlere destek: Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz

Başkan Soyer’den hekimlere destek: Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, özlük hakları için 14 Mart Tıp Bayramı’ndan başlamak üzere 2 gün iş bırakma eylemi yapma kararı alan hekimlerin tıp bayramını kutladı ve onlara destek çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimlere yönelik “Varsınlar gitsinler” ifadelerine de üstü kapalı gönderme yapan Soyer, “Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Daha adil ve güvenilir çalışma şartlarına sahip olmaları için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.03.2022 - 11:48

EGEPOSTASI- Her yıl sağlık çalışanlarının coşkuyla kutladığı 14 Mart Tıp Bayramı, son yıllarda pandemiyle birlikte sağlık çalışanlarının iş yükünün artması ve özlük haklarına ilişkin kayıplar nedeniyle hak arayışı gününe döndü.

Uğradıkları hak kayıplarının ve alınan kararlarla birlikte günden güne kötüleşen çalışma koşullarıyla sık sık gündeme gelen sağlık çalışanları son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle bir kez daha gündeme gelmişlerdi.

Erdoğan, istifa ederek özel hastanelerde çalışmaya başlayan ya da yurt dışına giden hekimler için ‘Varsınlar gitsinler’ ifadelerini kullanmış ve bu gerek kamuoyunda gerekse hekimlerce tepkiyle karşılanmıştı.

Sağlık çalışanları tepki olarak ve özlük hakları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bugünden başlamak üzere 2 gün boyunca iş bırakma eylemine giderken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem doktorların günü kutladı hem de onlara destek verdi.

Erdoğan’ın sözlerine karşılık “Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz” diyen Başkan Soyer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Doktorlarımızı hiçbir yere göndermeyeceğiz. Daha adil ve güvenilir çalışma şartlarına sahip olmaları için birlikte mücadele edeceğiz. Gece gündüz her koşulda bizler için özveriyle çalışan tüm sağlık emekçilerimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.