Dolar 32,3817
%0.2
Euro 35,0295
%-0.1
Altın 2.326,350
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer’den deprem mağdurlarına ‘Dünya Bankası’ formülü

Başkan Soyer’den deprem mağdurlarına ‘Dünya Bankası’ formülü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşüm ve 30 Ekim depreminde evleri zarar gören vatandaşlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Bankası ile düşük faizli ve uzun vadeli kredi görüşmelerinin devam ettiğini belirten Başkan Soyer, “Vatandaşın önüne seçeneği koyacağız.  Vatandaş çok uzun vadede aynı kira öder gibi kendisine imar mevzuatının da tanıdığı hakla birlikte yeni evini inşa etme fırsatı bulacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.02.2021 - 17:13

EGEPOSTASI- İzmir 30 Ekim tarihinde Sisam adası açıklarında meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremle sarsılmıştı. Deprem özellikle Bayraklı’da büyük yıkımlara neden olmuştu. Depremin etkileri ise deprem sonrası yapılan bina analizleriyle kendini göstermişti.

Depremde hasar alan birçok bina yıkılmış ve binlerce vatandaş evsiz kalmıştı. Yaşanan mağduriyet için İzmir Büyükşehir Belediyesi, harekete geçmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, katıldığı bir TV programında evi yıkılan ya da yıkılacak vatandaşlar için Dünya Bankası’yle görüşmede olduklarını ve istenilen kredinin elde edilmesi durumunda vatandaşların kira öder gibi ev yaptırabilecekleri müjdesini verdi.

Evi yıkılan ya da yıkılacak vatandaşlar için Dünya Bankası’ndan uzun vadeli ve düşük faizli borçlanma  yolunda olduklarını söyleyen Başkan Soyer, “Dün Dünya Bankası’yla ilgili çok olumlu bir görüşme yaptık. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzeyde bir yönetici katıldı. Dünya Bankası’nın ‘acil imalat kredisi’ gibi enstrümanı var. Çok düşük faizli ve çok uzun vadeli bir kredi. Biz de uzun zamandır Dünya Bankası’yla görüşüyoruz. Bizim yaşam hakkımız en öncelikli meselimizdir. Bizim ciddi bir can suyuna ihtiyacımız var. Bina yıkacak vatandaşlara sen bunu yıkarsan uzun vadede ödeyebileceği bir kaynak buluyorum. Vatandaşa ‘Şu kadar parayı, şu zamana ödeyeceksiniz’ diyeceğiz. Dolayısıyla sana hiç dokunmayacak. Biz de bunun garantisini vereceğiz. Bunu ‘Belediyemizin şirketiyle de yaptırabilirsiniz’ diyeceğiz. Vatandaşın önüne seçeneği koyacağız.  Vatandaş böylece çok uzun vadede aynı kira öder gibi kendisine imar mevzuatının da tanıdığı hakla birlikte yeni evini inşa etme fırsatı bulacak” dedi.

“MUTLAKA OLAĞANÜSTÜ BİR MECLİSLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Başkan Soyer, hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile 30 Ekim’de meydana gelen deprem ve binaların dönüşümüne ilişkin bir görüşme gerçekleştireceklerini ifade etti ve “Bizim Büyükşehir’in ortak hazırladığı imar yönetmeliği var. Depremden sonra nasıl kararlar almamız gerekiyor, nasıl başa çıkacağız? Bunların yer aldığı bir çalışma diliyorum ki Meclis’ten oy birliğiyle geçer. Şubat ayında bu belirsizliği ortadan kaldıracağız. Depremde etkilenen binaların sorunlarını ortak akılla çözeceğiz. Bunu bir hafta içerisinde mutlaka olağanüstü bir meclisle hayata geçireceğiz. Mart ayına sarkıtmayacağız” diye konuştu.

BAŞKAN SOYER’DEN İNCİRALTI AÇIKLAMASI

İniciraltı planlaması ile ilgi son viraja girildiğini söyleyen Başkan Soyer, “Çok yakında müjdeyi vereceğiz. Çevre Şehircilik Bakanlığımızın bir çalışmasının sonuna gelindi. Balçova Belediyemizin de bir çalışması var. Büyükşehir Belediyemizin de geçmişten gelen bilgilerle tasarısı var” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.