Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer UNESCO için lobi desteği istedi

Başkan Soyer UNESCO için lobi desteği istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Skal İzmir Kulübü’nün yeni başkanı Güner Güney ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Başkan Soyer, turizmcilerden İzmir'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen bölgeleri için lobi faaliyeti yürütmeleri konusunda destek istedi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 13:10

Uluslararası Turizm Potansiyelleri Derneği (Skal) İzmir Kulübü'nün yeni Başkanı Güner Güney ile yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i İzmir Sanat’taki çalışma ofisinde ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer tarihi Birgi kenti, Foça ve Çandarlı Kaleleri, Kemeraltı ve çevresi gibi bölgelerin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olduğunu anımsatarak, turizmcilerden destek istedi.

Başkan Soyer, “Farklı yapıları da işin içerisine dahil ederek adaylık sürecinde biraz farkındalık yaratmak ve lobi yapmak mecburiyetindeyiz. Bizim buraların ne kadar değerli olduğunu dışarıda anlatmamız lazım” dedi.  UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek için ciddi rekabetlerin yaşandığını ifade eden Soyer, “Bunlar bize tepside sunulacak şeyler değil. Bir çok aday var. Ama bizim bunu İzmir'e kazandırmamız lazım. Hem İzmir'in turizm potansiyelini büyütecek adımlardan biri bu. Hem de İzmir'in dışarıdaki bilinirliğini artıracak bir çalışma olacak. Bu nedenle sizlerle işbirliği zemini yaratmamızda fayda var. Bir çok yapıyı harekete geçirmemiz lazım” diye konuştu.

Skal International İzmir Kulübü'nün yeni Başkanı Güner Güney de hayata geçirmek istedikleri çalışmaların olduğunu belirterek, Başkan Soyer'e projelerini anlattı. Güney, 2024'te düzenlenmesi planlanan Dünya Kongresi'nin İzmir'in ev sahipliğinde yapılması için adaylık başvurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.