Dolar 32,5379
%0.16
Euro 34,9148
%-0.16
Altın 2.436,950
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer tarih verdi: Buca Metrosu ne zaman açılıyor?

Başkan Soyer tarih verdi: Buca Metrosu ne zaman açılıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen 364 yerli otobüsün hizmete alımı töreninde İzmir’in raylı sistem ağının en önemli ayaklarından olan Buca Metrosu’nun açılış tarihini verdi. Başkan Soyer, metronun ekim ayı içerisinde CHP Lideri’nin katılımıyla yapılacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.06.2021 - 16:47

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesinin hayta geçirdiği 4 projenin hizmete alma törenleri için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir mesaisindeki son durağı İzmir Fuarı oldu.

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 570 bin liralık yatırımla 160'ı körüklü, 204'ü solo 364 yerli otobüsün hizmete alım törenine katıldı.

Törene, Kılıçdaroğlu ve ev sahibi Başkan Soyer’in yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“TÜRKİYE’YE İLHAM VERECEK”

Yapılan otobüs alımlarıyla birlikte 500 yeni otobüs vaatlerinin yüzde 90’ını tamamladıklarınım ifade eden Başkan Soyer, 3 temel göreve vurgu yaptı ve “Görev süremizin ikinci yılında, yoğun bir mücadelenin sonucunda, Türkiye’de tek seferde en büyük otobüs alımını gerçekleştirerek İzmir’e 364 otobüs kazandırdık. İki yıllık görev süremizde; filomuza daha önce kattığımız 83 otobüs ve Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlarımıza özel hizmet verecek 4 otobüsümüz ile birlikte, 451 yepyeni aracı İzmir halkının hizmetine sunduk. Bu rakam İzmir’lileri her gün evinden işine taşıyan, sevdikleriyle buluşturan tüm otobüs filosunun tam üçte birine tekabül ediyor. Sadece iki yılda, İzmir’in devasa otobüs filosunun üçte birini yenileyerek, halkımızın hizmetine sunduk. Bizim İzmirliler’e üç temel borcumuz var. Birincisi hizmet. İkincisi hesap verebilirlik. Üçüncüsü ise adaleti ve refahı büyütmek. Filomuza dahil ettiğimiz 451 otobüs, halkımızın şehir içindeki ulaşımınına büyük kolaylık sağlayacak. Yeni filomuzla, seyrek hatlardaki sefer sayısını artırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin her bir arka sokağına hizmet götürmesini sağlıyoruz. Dahası, otobüslerimiz yeni teknolojilerle üretildiği için mazot masrafını düşürerek halkımıza ait kamu kaynaklarını tasarrufla kullanıyoruz. Hesap verebilirlik, yani şeffaflık, İzmir’e hizmet etme anlayışımızın en temel ilkelerinden biri. Beş yıllık Stratejik Planı’mızda, 500 yeni otobüsün alımını hedeflemiştik. Gururla söylemeliyim ki toplamda 451 otobüs alımı ile bu hedefimizin yüzde 90’ını iki yılda gerçekleştirdik. Dahası, bugün hizmete aldığımız 364 yeni otobüsü filomuza kazandırırken yaptığımız anlaşma, İzmir’e toplam 242 milyon liralık bir tasarruf sağladı. Otobüslerimiz, daha tekerinin tozuyla İzmirliler’e 242 Milyon TL kazanç sağladı. İnanıyorum ki bu alımın kârlılığı, kamu kaynaklarının şeffaf ve tasarruflu kullanımı konusunda tüm Türkiye’ye ilham verecek” dedi.

BUCA METROSU EKİM’DE AÇILIYOR

İzmir’de özel araç kullanımını azaltmak adına toplu ulaşım sistemleri kapsamında yaptıkları yatırımları da hatırlatan Başkan Soyer, Buca metrosu için de tarih verdi ve “Göreve gelmeden evvel İzmir’de bireysel araç kullanımını teşvik etmek yerine, toplu ulaşımı İzmir’de en ücra noktalara kadar yaygınlaştırmaya dair söz vermiştik. Raylı sistemler, deniz ulaşımı ve elbette bugün olduğu gibi otobüsler ile İzmir’in her yerinin, toplu ulaşım ile erişilebilir olacağını belirtmiştik. Raylı sistemlerde Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı gibi çok önemli işlere imza attık. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temelini, ekim ayı içinde yine sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile atacağız. Tüm bu çalışmalarımız aynı zamanda şehrimizdeki adaleti ve refahı büyütmeye yönelik bir kaldıraç. İzmir’in toplu ulaşım ağını güçlendiren her bir yatırımın, şehrimizin refahını adil paylaşmak ve binlerce gencimize yeni iş imkânı sağlamak için önemli bir araç olduğunu hatırlatmak isterim. Buca Metrosu ve diğer büyük yatırımlarımız sayesinde; sadece projede çalışanların değil, bölgedeki esnafın, imalat ve hizmet sektörlerinin de refahı artırıyoruz. Tüm bu adımları atarken partimizin “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” bizim en temel rehberimiz. Ayrıca şu anda 87 kadın şoförümüz var. Bu, ilerleyen günlerde 100’ü bulacak. İzmir kadınların hayata aktif katıldığı bir kent olacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.