Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer, Özgür Demirtaş’ın isteğini bizzat yanıtladı; Şeffaf belediyecilik anlayışımız ile…

Başkan Soyer, Özgür Demirtaş’ın isteğini bizzat yanıtladı; Şeffaf belediyecilik anlayışımız ile…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Buca Metrosu için125 milyon avroluk ilk kredi sözleşmesi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzalandı. İmza sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan, “BAŞARDIK! Buca Metrosu’na ilk kazmayı vuruyoruz. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan projemiz için 125 milyon avroluk ilk kredimiz onaylandı.” Açıklamasında bulundu. Soyer’in açıklamasını paylaşan akademisyen ve finans uzmanı Özgür Demirtaş, “Kredi koşullarını görebileceğim bir yer var mı? İncelemek istiyorum” dedi. Başkan Soyer, Özgür Demirtaş’ın isteğine bizzat yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 29.07.2021 - 22:39

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle kent tarihinin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesi imzaladı.

İmza sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medyadan, “BAŞARDIK! Buca Metrosu’na ilk kazmayı vuruyoruz. İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan projemiz için 125 milyon avroluk ilk kredimiz onaylandı. Metromuz tamamen kendi kaynaklarımızla ve kredibilitemizle yapılacak.” açıklamasında bulundu.

Soyer’in açıklamasını paylaşan akademisyen ve finans uzmanı Özgür Demirtaş, “Kredi koşullarını görebileceğim bir yer var mı? İncelemek istiyorum” dedi.

"ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZ"

Prof. Dr. Demirtaş’ın isteğine bizzat yanıt veren Başkan Soyer şunları söyledi; 

*Özgür Bey merhaba, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Üçyol-Buca Metro Projemiz için EBRD ile imzaladığımız kredi sözleşmemiz 125 Milyon Euro 4 yıl anapara geri ödemesiz, toplam 12 yıl vadeli olup, 6 aylık Euribor + %3.20 faiz oranı bulunmakta. 

*Geçen mayıs ayı içinde Üçyol-Buca Metro Hattı kapsamında Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 125 milyon euro olmak üzere toplam 250 milyon euro tutarında yetkilendirme anlaşması imzaladık. 

*Önümüzdeki günlerde Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile de bir yetkilendirme anlaşması imzalamayı planlıyoruz. Kredi süreçlerimizdeki her adımımızı şeffaf belediyecilik anlayışımız ile vatandaşlarımızla paylaşmaktayız. İyi günler dilerim.

"MÜKEMMEL ORAN"

Soyer'in yanıtının ardından Demirtaş, borçlanma oranlarının mükemmel olduğunu belirtip Soyer'e teşekkür etti.

Demirtaş, "Sevgili Tunç bey, Öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Mükemmel bir oran ile borçlanmışsınız. İki tane olumlu nokta var. Birincisi +3.20 oldukça düşük bir faiz. İkincisi Euribor anlamında zamanlamanız çok iyi. Diğer Belediyelerinde aynı şekilde hızlı davranmasını dilerim. Sizleri tebrik ederim. Sevgiler. Özgür" paylaşımında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.