Dolar 32,5382
%0.28
Euro 34,8893
%0.48
Altın 2.489,310
%1.1
Bist-100 9.586,00
%0.58

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer makine imalatçıları ile buluştu

Başkan Soyer makine imalatçıları ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, MAKTEK İzmir Fuarı'nın açılışına katıldı. Soyer'den MAKTEK Fuarı'nın açılışında önemli mesajlar

  • Ege Postası
  • 09.10.2019 - 15:54

On yedi ülkeden 370 firmanın yer aldığı  MAKTEK Fuar’ına (Takım Tezgahları, Metal-Saç İşleme Makineleri, Tutucular-Kesici Takımlar, Kalite Kontrol-Ölçüm Sistemleri, CAD/CAM, PLM Yazılımları ve Üretim Teknolojileri Fuarı) katılan Başkan Soyer, “Hedefimiz, İzmir’in tarihsel geçmişini yeniden gün yüzüne çıkarmak ve ülkemizle beraber dünyada yaşanan ekonomik kırılganlıklara karşı, şehrimizi dirençli kılmak. Canlı, yaşayan bir ekonomiye sahip olmak için dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcı ve inovasyonları İzmir’e çekmeyi hedefliyoruz. Ancak bununla birlikte İzmir’in inovasyon ve yenilik üreten bir şehir olma sını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Takım tezgahları sektörünün en büyük buluşma platformlarından biri olan ve dört gün sürecek MAKTEK Fuarı kapsamında sektör, 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Makina İmalatçılar Birliği (MİB) Emre Gencer, Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık da açılış törenine katıldı.

Hedef İzmir’in tarihsel geçmişini yeniden gün yüzüne çıkarmak

İzmir’in dünyanın en zengin ve en gelişmiş şehirlerinden biri olma özelliğine sahip olduğunu ve bir liman şehri olarak 1800’lerde dünyadaki ticaretin büyük bir kısmının burada gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Soyer sözlerini şöyle devam ettirdi:  “Böyle bir geçmişe ve potansiyele sahip İzmir’in; ekonomik gelişimini ve geleceğini, mevcut olan ile tarif etmenin eksik olduğu kanaatindeyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekonomiyi salt teknik bir konu olarak ele almıyor. İzmir’in bu kimliğini gün yüzüne çıkarmak için ekonomiyi, mevcut yaklaşımların gölgesinden çıkarak değerlendiriyor. Çünkü eko nomik kırılganlıklar; şehirlerde yeni yaklaşımlar geliştirmemizi ve ekonomiyi; doğayla, demokrasiyle, kültür sanatla ve daha birçok hususla beraber ele almamız gerektiğini gösteriyor bize. Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi, kapsamlı bir strateji hazırladı. Hedefimiz, İzmir’in tarihsel geçmişini yeniden gün yüzüne çıkarmak ve ülkemizle beraber dünyada yaşanan ekonomik kırılganlıklara karşı, şehrimizi dirençli kılmak. Canlı, yaşayan bir ekonomiye sahip olmak için; dünyanın farklı yerlerindeki yatırımcı ve inovasyonları İzmir’e çekmeyi hedefliyoruz. Ancak bununla birlikte, İzmir’in inovasyon ve yenilik üreten bir şehir olmasını amaçlıyoruz.”

İzmir çekim alanı olacak

Teknoloji ve sanayide, yenilikçi fikirlerle gelişme gösteren ve dünya genelinde farklı birçok sektör için bir çekim alanı olan bir İzmir tahayyül ettiklerini belirten Soyer, “Bunu sağlamanın yolu ekonomiyi tek başına değil, İzmir için düşündüğümüz diğer tüm stratejik hedeflerimizle, bir bütün olarak ele almak” dedi

MAKTEK İzmir Fuarı'nın açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye, ulusal güvenliğini teminat altına alacak kararlı adımları atarak, büyüyen ekonomisine de güçlü bir zemin hazırlıyor. Türkiye'ye yönelik uluslararası yatırım ilgisi işte bunun bir göstergesi. Önümüzdeki dönem, Türkiye ekonomisinin yeni başarı hikâyesine inşallah tüm dünya şahit olacak" dedi.

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) Başkanı Fatih Varlık, bu yıl fuarda teknoloji odaklı ürünlerin ön planda olduğunu belirterek, savunma, havacılık ve otomotiv sektörleriyle ilgili yeni teknolojilerin görücüye çıkacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.