Dolar 32,5719
%0.26
Euro 34,9905
%0.05
Altın 2.459,320
%0.95
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer gurur tablosunu paylaştı: İzmir dünyada bir ilki başardı

Başkan Soyer gurur tablosunu paylaştı: İzmir dünyada bir ilki başardı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün gerçekleştirilen büyükşehir belediye meclisinde seçim vaatleri arasında yer alan ve ateşi Başkan Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yakılan Cittaslow unvanı konusunda İzmirlilere müjdeli haberi verdi. Başkan Soyer, mecliste yaptığı konuşmada, tüm dünya ülkelerinin almak için yarıştığı Cittaslow unvanını İzmir’in almaya hak kazandığını müjdeledi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2021 - 19:10

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. Tüm kararların oy birliğiyle alındığı oturumda Başkan Soyer, İzmir’in Cittaslow unvanı almaya hak kazandığını müjdeledi. 

Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, kentteki asfalt serimi, yol bakımı onarımı ve kentsel temizlik  gibi bir çok konuda çalışmalar yürüten İZBETON A.Ş.’nin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere Başkan Soyer’e 60 milyon lira borçlanma konusunda yetki verilmesi görüşüldü. 

“İZBETON A.Ş’nin görev ve sorumlulukları çerçevesindeki çalışmalarında kullanılmak üzere 60.000.000,00-TL iç borçlanmaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmiş olup; borçlanılacak tutarın, borçlanma limitinin yüzde onunu aşmaması nedeniyle borçlanma talebinin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından onaylanabilmesi için önergede yer aldığı şekilde söz konusu iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi” ifadeleriyle gündemde yer alan önerge, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

“TÜRKEŞ” İSMİ KOMİSYONA GERİ DÖNDÜ

Oturumda ayrıca, İzmir’in Kiraz ilçesinde bulunan ve 6 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kiraz Belediye Meclis Toplantısında gündeme gelen Yeni Mahallesinde bulunan Menderes Caddesinden başlayarak kuzeydoğuya doğru, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Atatürk Caddesinde son bulan, yapımı Karayolları tarafından yürütülen ve genellikle Çevre Yolu olarak belirtilen bulvar niteliğindeki yeni açılan yola “Alparslan Türkeş” isminin verilmesi hususu da görüşüldü.

Hukuk Komisyonu’nda oy birliği ile kabul edilen önerge, oturumda oylanmayarak gerekçe belirtilmeksizin oybirliği ile komisyona geri gönderildi. 

SALEPÇİOĞLU YIKILIYOR

Dünyanın en eski ve ilk Açıkhava çarşısı olan Kemeraltı Çarşısı’nda sınırlarında vatandaşların dinleneceği ve nefes alacağı yeşil alanların pek bulunmaması nedeniyle düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  "Salepçioğlu Parkı Düzenleme Projesi" kapsamında kalan Ahmetağa Mahallesi'ndeki Salepçioğlu Vakıf Çarşısını kamulaştırma kararı görüşüldü

Gündemde, “’Salepçioğlu Parkı Düzenleme Projesi’kapsamında kalan; Konak ilçesi, Ahmetağa Mahallesi, 187 ada, 73 parselin Belediyemizce kamulaştırılması amacıyla Belediyemizin 2020-2025 yıllarını kapsayan 10. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınması hususunun görüşülmesi” ifadeleriyle yer alan ve Salepçioğlu Vakfı Çarşısı’nın yıkılmasını öngören önerge oybirliğiyle kabul edildi.

FUAR ÖNÜNE KAVŞAK DÜZENLEMESİ

Oturumda ayrıca İzmir Fuar’ın önünde kavşak düzenlemesi yapılmasını öngören, Fuar Alanı Önü Revize Kavşak Düzenlemesi Projesi”nin imar planlarına işlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisi de görüşüldü.

İlgili gündem maddesi hakkında söz alan CHP’li meclis üyesi Ozan Parlar, fuar gibi uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan bir yerin ulaşım yollarına bağlantısının önemine vurgu yaptı ve “Fuar İzmir kentimize kazandırılmış  çok değerli bir mekan. Büyükşehir Belediyemize bağlı bulunan İZFAŞ tarafından yönetilmekte. Bu fuarın fuar sezonunda giriş çıkışına baktığımızda Çeşme tarafından bir giriş var ancak İstanbul ve Havalimanı tarafından otoyola bir giriş çıkış gözükmüyor. Önümüze gelen 1/5000’lik imar değişikliği komisyonda onaylanmış. Biz de onayladık. Ancak komisyonumuzda bulunan arkadaşlarımız karayolları ile görüşüp yol bağlantısının yapılabilirliğini söylediler. Uluslararası ve ulusal boyuttaki fuar organizasyonlarında hava alanı ile ulaşımının sağlanması için bir giriş çıkış yapılması gereklidir. Bunun gerçekleşmesi fuarımızın cazibesini arttıracak diye düşünmekteyim” dedi.
Parlar’ın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise konuya ilişkin şunları söyledi; “Ozan Bey komisyon toplantımızda bu konudan bahsetti. Biz biraz önce görüştük. Bu konuda biraz daha somut bilgi alıp Karayolları ile görüşeceğiz.”

İlgili gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İZMİR’E CİTTASLOW MÜJDESİ

Oturum sonunda konuşan Başkan Soyer, İzmir’de Seferihisar’la başlayan ve kent geneline yayılması için yıllardır emek verilen ve “Sakin Şehir” anlamına gelen, bir kentin yaşam standartlarının ve kalitesinin yüksekliğini tescilleyen Cittaslow unvanı için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini ve kentin Cittaslow unvanı almaya hak kazandığını müjdeledi ve “Yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu ve bunun çerçevesinde de kriterlerin oturuşturulması için uzun senelerdir çalışıyorduk. Bu nihayet 12 Haziran günü İtalya’da gerçekleştirilen genel kurulda karara bağlandı ve İzmir dünyada ilk kez Cittaslow unvanı aldı. Bu bizim ve İzmir’in ortak başarısı. Çünkü bizim bildiğimiz Paris, Bürüksel, Barcelona gibi şehirler bu unvanı almak istiyor ve İzmir’in ön almış olması ve o kriterleri belirleyerek hayata geçirme önceliği almış olması bize yol gösterecek bir turnusol kağıdı. Ayrıca İzmir’i dünya gündemine taşıyacak bir başarı oldu. Bundan sonra bu unvanı almak isteyen şehirler İzmir tarafından Genel Merkez’e önerilebilecek. Ben bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir dünya sahnesinde çok daha fazla yer alacak ve çok daha büyük bir gururla İzmirli olmakla övüneceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.