Dolar 32,4788
%0.21
Euro 34,5921
%0.28
Altın 2.477,990
%-0.21
Bist-100 9.555,00
%-1.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer Gençlik Örgütleri Forumu Derneği ile protokol imzaladı

Başkan Soyer Gençlik Örgütleri Forumu Derneği ile protokol imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gençlik politikası ve Avrupa Gençlik Başkenti başvurusu gibi konularda işbirliği yürütülen Gençlik Örgütleri Forumu Derneği ile protokol imzaladı. Soyer, İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için başvuru sürecini başlatacaklarını söyleyerek “Çok daha güçlü bir adaylık süreci yürüteceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2022 - 14:14

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in gençleri odağına alan çalışmaları sürüyor. Ortak aklı ön planda tutan Başkan Tunç Soyer, Avrupa Gençlik Forumu üyesi Gençlik Örgütleri Forumu (Go-For Derneği) ve aynı örgüte bağlı İzmir’deki gençlik dernekleri, sivil toplum örgütleri ile protokol imzaladı. İzmir’in 2026 Avrupa Gençlik Başkenti adaylığı için başvuru sürecini başlatacaklarını da açıklayan Başkan Tunç Soyer, “2026 için çok daha güçlü bir adaylık süreci yürüteceğiz. Bu sefer kazanacağız” diye konuştu.

“Gençlik bu ülkenin dönüşümü için lokomotif güç”

Ülkenin çok büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu söyleyen Başkan Soyer, Türkiye’nin gençler sayesinde değişebileceğini ifade ederek “Binlerce yıllık bir kadim kültürün takipçisi olarak bu noktadayız. Nasıl her organizmanın bir genetiği varsa, toplumların da bir genetiği var. Gençlik bu ülkenin dönüşümü için lokomotif güç. Büyük adımlar atabilirsiniz. Siz isterseniz bu hikaye olur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sizinle güçlü bağlar kurmak istiyoruz” dedi.

“Hak temelli yaklaşım olmalı”

Gençlik Örgütleri Forumu Derneği Eş Başkanı Yağmur Bayındır ise Türkiye’nin farklı yerlerinde 70’e yakın gençlik örgütü ile gençlik hakları ve politikaları alanında çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek “Gençlik politikalarının oluşturulmasında hak temelli bir yaklaşım olması gerektiğini savunuyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.