Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8642
%0
Altın 2.427,640
%-0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer duyurdu: Devrimin kadınları Üçyol’da ölümsüzleşiyor

Başkan Soyer duyurdu: Devrimin kadınları Üçyol’da ölümsüzleşiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1828 yılında ekmek zammına karşı sokaklara dökülen ve tarihin ilk kadın protestosunu gerçekleştiren İzmirli kadınların anısının Üçyol’da yaşatılacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2021 - 16:38

EGEPOSTASI- Kökeni Amazonlara uzandığı iddia edilen İzmir kadınları, 1828 yılında tarihin ilk kadın protestosunu da gerçekleştirmişlerdi.

Yapılan ekmek zammına tepki gösteren kadınlar, çocuklarıyla birlikte  3 gün boyunca süren protesto gösterilerinde bulunmuş ve İzmirli kadınların bu protestosu sonrasında ekmek zammı, Hasan Paşa’nın devreye girmesiyle geri alınmıştı.

ÜÇYOL’DA ÖLÜMSÜZLEŞECEKLER

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ekmek zammına karşı seslerini çıkaran İzmirli kadınların anısının Üçyol’da yaşatılacağını duyurdu. Üçyol Metro istasyonuna yapılacak olan mural çalışmasıyla devrimci kadınlar ölümsüzleşecek.

Başkan Soyer, konuya ilişkin yaptığı açıklmada şunları söyledi; “Bu toprakların tarihi İzmirli kadınların cesaretini ve gücünü yazar. Onlar, 1828 yılında ekmek zammına karşı tarihimizin ilk kadın protestosunun kahramanlarıdır. Kadın ve demokrasi şehri İzmir'in gururu olan bu olay Üçyol Metro İstasyonu'ndaki mural çalışmasıyla ölümsüzleşiyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.