Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer'den '65 yaş üstü' kararı: Market alışverişi belediyeden!

Başkan Soyer'den '65 yaş üstü' kararı: Market alışverişi belediyeden!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, koronavirüs üzerinden yaptığı detaylı açıklamada, “Bu iş şakaya gelmez. Bu bir film ya da hikaye değil” gibi mesajlar verdi. Hastalığın ciddiyetine vurgu yapan Soyer, İzmirlileri evlerinden çıkmamaya davet etti. Kendisinin eskisi gibi belediye binasında bulunmadığını söyleyen Soyer, 65 yaş üzerindeki vatandaşların market ihtiyaçlarını evlerine götüreceklerini ifade etti. Başkan Soyer'den '65 yaş üstü' kararı:

  • Ege Postası
  • 17.03.2020 - 20:42

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Medyascope yayınına bağlandı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsüyle mücadele noktasında gelen soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir’de yürütülen çalışmalara dair bilgi verdi. Belediye Başkanı Soyer, virüsün yayılıyor olmasının ciddiye alınması gerektiğini vurguladı ve yapılması gerekenleri

“İzmir’deki son durum nasıl'” şeklinde gelen soru karşısında konuşan Başkan Soyer, “Bir yanda panik yaşayanlar bir yanda umursamayanlar bir yanda işin vahametini anlamaya başlayanlar var. Böyle dağınık noktalarda bir durum var. İtalya’da nasıl başladıysa ve çok büyük sıçramalarla yayıldıysa bu tehdit her kent için var. Çok dikkatli olmak zorundayız. En son söyleyeceğimiz ilk başta söyleyeyim; bu iş şakaya gelmez. Çok ciddiye almak mecburiyetindeyiz” dedi.

VATANDAŞI BİLGİLENDİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ
Bilgilendirmeleri vatandaşlara ulaştırma yöntemlerine değinen Soyer, “Her türlü yöntemle ulaştırmaya çalışıyoruz. Hazırladığımız broşürler var. Örneğin süt kuzusu projesiyle 150 bin aileye süt ulaştırıyoruz, onlarla beraber bunları da ulaştırıyoruz. Her şekilde farkındalığı arttırmaya yönelik gayret ediyoruz. İzmir’in bütün dış alan reklam enstrümanlarını korona farkındalığını arttırmak için kullandık. Başka hiçbir etkinlik ve duyuru yapmıyoruz. Vatandaşların bu virüsü ciddiye almasını sağlamaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

TOPLU TAŞIMA VE AVM’LER DEVAM ETTİKÇE....
Soyer, belediyenin aldığı önlemlere ayrı bir parantez açtı ve “Dezenfeksiyon yapıyoruz. Duraklarda mutlaka el aletleri var. Saatlerde bir değişiklik yapmadık. Vatandaş kullanımı azalmasına rağmen aynı sıklıkta araçlarımız hareket ediyor. Toplu taşıma araçları insanları taşımaya devam ettikçe, AVM’ler açık kalmaya devam ettikçe hastalığın yayılmasını önlemek ne yazık ki mümkün değil. Yayılımı azaltmak ve en az hasarla atlatmak için yapılacak tek şey evde kalmak” dedi.

EVDE ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK

“Evden çalışmayı başlattık” sözleriyle konuşmasını sürdüren Soyer, “Birçok arkadaşımız evde çalışarak hizmet üretiyorlar. Ben de kişisel randevularımı iptal ediyorum. Etkinlikleri iptal ettik. Burada bilim komitesi kurduk. Özellikle enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir kurul. Bu kurulla sürekli bilgi güncelleyerek yapabileceklerimizi gözden geçirerek ilerliyoruz. Ben de eskiye göre belediye binasında az bulunuyorum” ifadelerini kullandı.  

KUCAKLAŞMA, SARILMA, TOKALAŞMAYI TERK EDECEĞİZ
Gündelik hayattaki bazı alışkanların değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Soyer, “Kucaklaşma, sarılma, tokalaşma alışkanlıklarımızı terk etmeye çalışacağız. Uzaktan sevgi göstermeye gayret edeceğiz. Başka çaremiz yok. Yakın temastan uzak duracağız. Zorlanacağız. Hepimizin alışkanlıkları var sonuçta. Ama yapacağız” dedi.

EŞREFPAŞA HASTANESİ VALİLİĞİN DE HİZMETİNDE!
“İzmir Valiliği ya da diğer belediyelerle ortak bir çalışma içinde misiniz'” sorusunu yanıtlayan Soyer, “Böyle bir ortak çalışma yok. İzmir Vali’mizle geçen gün görüştük. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eşrefpaşa Hastanesi var. Belki de Türkiye’deki tek belediye hastanesi. Bu hastanede 6 tane solunum cihazı var. Bunları valiliğin hizmetine her an hazır olduğumuzu söyledim. Hastanenin de emirlerine amade olduğunu söyledim. Kendisi de teşekkür etti. Süreci onlar bakanlıkla yönetiyorlar. Biz büyükşehir belediyesi olarak kendi çalışma alanları içinde kendi kurduğumuz bilim komitesiyle yol haritası yaratmaya gayret ediyoruz. Ne yazık ki organik bir bağdan söz etmek mümkün değil” dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN MARKET İHTİYAÇLARINI EVE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ
Evde kalmanın önemini bir kez daha vurgulayan Soyer, 65 yaş üzerindeki vatandaşlar için hazırlanan görsellerin paralelinde, “65 yaş üstü için birçok alanda hizmet üretmeye gayret ediyor arkadaşlarımız. İhtiyaç teminini eve götürerek sağlamak gibi. Market ihtiyaçlarını kastediyorum. Sadece 65 yaş üstü vatandaşlarımız değil tüm vatandaşlarımızın evde kalmaya kendilerini alıştırması gerekiyor. Virüsün dolaşım hızını arttıran şey vatandaşlarımızın dışları çıkması. Bu hem kendilerini hedef haline getiriyor, kendileri taşıyıcı ise İzmirlileri hedef haline getiriyor. Mümkün olduğu kadar, çok mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları gerektiğini hatırlatıyor ve rica ediyorum” diye konuştu.

BU BİR FİLM, HİKAYE DEĞİL!
Soyer ayrıca, “Tüm insanlığı tehdit eden salgınlar olurdu çocukluğumuzda, gençliğimizde izlediğimiz filmlerde. Şu an böyle bir gerçekle yüz yüzeyiz. Bu bir film ya da hikaye değil. Gerçekten bahsediyoruz. Tüm insanlığı tehdit eden bir gerçekten bahsediyoruz. Ciddiye almak, titizlenmek mecburiyetindeyiz. Biz başkaları için tehdit olabiliriz, başkaları bizim için tehdit olabilir. Kurallara uyarak, özenle yaşamımıza devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.