Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer dayanışma çağrısında bulunmuştu: Veresiye borçlarını kim kapattı?

Başkan Soyer dayanışma çağrısında bulunmuştu: Veresiye borçlarını kim kapattı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi durumu yerinde olan vatandaşlara, ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarla dayanışma çağrısında bulundu. Soyer'in çağrısının ardından bazı bakkallara, veresiye borçlarının Başkan Soyer tarafından ödendiği notları asıldı. Notların ardından veresiye borçlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mı yoksa Başkan Soyer tarafından mı ödendiği konusu tartışma yarattı.

  • Ege Postası
  • 06.05.2021 - 16:28

EGEPOSTASI- Koronavirüs salgınıyla mücadelede yaşanan kısmi ve tam kapanamlar nedeniyle ülke genelinde milyonlarca kişinin geliri ya önemli ölçüde azaldı ya da tamamen kesildi.

Kısıtlamalar nedeniyle hali hazırda ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz daha da derinleşirken birçoğu borçlarını dahi ödeyemez hale geldiler.

Ekonomik olarak iflasın eşiğinde olan vatandaşlara nefes olmak üzere geçtiğimiz yıl hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri bitakım dayanışma kampanyaları başlatmışlardı.

SOYER’DEN DAYANIŞMANIN DEVAMI ÇAĞRISI

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla maddi durumu yerinde olan vatandaşlara, ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarla dayanışma çağrısında bulunmuştu

Başkan Soyer, yaptığı paylaşımda, “İzmirli Kardeşlerim; Geçtiğimiz yıl bizim için zor geçse de dayanışmanın en güzel resmini siz çizdiniz. Bu bayram da esnafımıza destek, zorda kalan vatandaşlarımıza nefes olalım. Bakkallarımızda, kasaplarımızda borçlu İzmirli bırakmayalım. İzmir Dayanışması her zaman yaşasın” ifadelerini kullanmıştı.

İLK ADIM BAŞKAN SOYER’DEN

İzmirlilere dayanışma çağrısında bulunan Başkan Soyer, ilk adımı kendisi attı ve bazı esnafın veresiye defterlerindeki borçları ödedi.

Dayanışmaya öncülük eden Başkan Soyer, yardımların gizli kalmasını istese de veresiye defterindeki borçları kapatılan esnaflar, borçların Başkan Soyer tarafından ödendiğinin öğrenilmesi için dükkanlarına “Bu bakkaldaki bütün veresiyeler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı tunç Soyer tarafından ödenmiştir” yazan notları astılar.

BELEDİYE Mİ BAŞKAN SOYER Mİ HAYIRSEVERLER Mİ?

Bakalların veresiye defterleri kapatılırken konunun sosyal medyayya yansımasıyla birlikte vatandaşlar arasında borçların kim tarafından ödendiği konusunda fikir ayrılıkları yaşandı.

Bazı vatandaşlar borçların Başkan Soyer tarafından ödenmiş gibi gösterildiğini ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödendiğini iddia ederken konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Görsellerde bulunan yazılar belediyemiz tarafından asılmamış olup, belediye bütçesinden bu kampanya için herhangi bir ödeme yapılmamıştır" denildi.

Edinilen bilgilere göre; veresiye defterlerindeki borçlar, Başkan Soyer'in çağrısına yanıt veren hayırseverler tarafından ödendi. Ancak hayırseverler, borçların kapatılmasında isimlerinin gizli kalmasını isterken Başkan Tunç Soyer'in adının verilmesini istediler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.