Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer ‘çocuklar’ için konuştu: Hayal dünyalarından ilham alıyorum

Başkan Soyer ‘çocuklar’ için konuştu: Hayal dünyalarından ilham alıyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmete başlayan Ebeveynlik Akademisi açılışında konuştu. Çocuklar için hayata geçirdikleri her projede amaçlarının çocukların karar mekanizmaları üzerindeki etkisini artırmak ve özgüven Duygularını pekiştirmek olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Ben çocukları sadece geleceğin yetişkinleri olarak görmüyorum. Onları, bugünkü varlıklarıyla hepimize ve hayata güç ve yön veren bireyler kabul ediyorum. Düşüncelerinden, yaptıklarından ve sınır tanımayan hayal dünyalarından büyük ilham alıyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.09.2021 - 14:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocukların daha sağlıklı bir aile ortamında büyümesi için ebeveynlerin bilgilendirilmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Medikalpark Hastanesi işbirliğiyle kurulan Ebeveynlik Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Akademi hakkında temel bilgileri veren Başkan Soyer, çocukların sağlıklı yetiştirilmesin yalnızca kendileri için değil kentin geleceği için de önemli olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ebeveyn Akademisi eğitim programının ilk uygulamasında sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.

“Çocukların sağlıklı aile ortamında yetişmeleri için ebeveynlere destek olmayı amaçlayan Ebeveyn Akademisi, dört ana programdan oluşuyor. Bunlardan ilki gebelik döneminden 3 yaşa kadar olan süreçte ebeveynlerin gerekli bilgilere ulaşmalarını sağlayan ‘gebelik okulu’. İkincisi, yeni bebeği olmuş ailelere yönelik içinde altı kitap bulunan “hoş geldin bebek” seti. Üçüncü, 0-3 yaş arası çocukları olan ailelere ev ziyaretlerini kapsayan “Bebek 95 Projesi”. Ebeveyn Akademisi’nin dördüncü ve son ayağı ise 6-12 yaş arası çocukları olan ebeveynler için hazırlanan “3 adımda anne babalıkta ustalaşma kursu. Akademimizde gerçekleşecek eğitimlerden ilki olan gebelik okulu ebeveynlerin gebelik öncesi, sırası ve sonrasında, kendilerini nelerin beklediğini keşfetmesine yardımcı olacak. Eğitimlerimiz ailelerin çocuk bakımı ve ebeveynliğe dair doğru kaynaklara erişmesinde büyük kolaylık sağlayacak. Bu çalışmalar ‘Çocuk Dostu Belediye’ vizyonumuz çerçevesinde Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek. Gebelik dönemi eğitimleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Medicalpark İzmir Hastanesi Gebelik Okulu’nda değerli çalışmalar yürüten ekip tarafından, yüz yüze ve çevrimiçi olarak yapılacak. Her ay düzenli olarak gerçekleşecek yüz yüze eğitimlere 50 çift ebeveyn, çevrimiçi eğitimlere ise 100 ebeveyn katılabilecek. Her bir eğitim uygulaması üç saat sürecek” dedi.

“ÇOCUKLARI SADECE GELECEĞİN YETİŞKİNLERİ OLARAK GÖRMÜYORUM”

Mevcut koşulların aile yapısını da etkilediğine dikkat çeken Başkan Soyer, “İçinden geçtiğimiz koşullar, ekonomik ve ekolojik değişimler ailelerimize de yön veriyor. Çocuğun, çocukluğun anlamı bizlere öğretilenden çok farklı hale geliyor ve kabuk değiştiriyor. Şüphesiz her birimiz çocuklarımıza ‘Geleceğimiz’ diyoruz. Ne var ki bunu söylerken kimi zaman onun bir çocuk olarak gereksinimlerini göz ardı edebiliyoruz. Çocuklarımızı, kendi hayallerimizin uygulayıcısı gibi görerek onlara taşıyabileceklerinden daha fazla yük verebiliyoruz. Ben çocukları sadece geleceğin yetişkinleri olarak görmüyorum. Onları, bugünkü varlıklarıyla hepimize ve hayata güç ve yön veren bireyler kabul ediyorum. Düşüncelerinden, yaptıklarından ve sınır tanımayan hayal dünyalarından büyük ilham alıyorum” diye konuştu.

AMAÇ ÖZGÜVEN DUYGUSUNUN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK

Büyükşehir’in çocuklar için hayata geçirdiği her projede amaçlarının geleceğin sahipleri olan çocukların karar mekanizmaları üzerindeki etkilerini güçlendirmek olduğunun altını çizen Başkan Soyer, “Ebeveynlik Akademisi eğitim programı da bu vizyona katkı sağlıyor. Projemizi, ebeveynlerin çocuklardaki özgüven duygusunun gelişimine daha fazla destek verebilmesi için uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışta yapılan konuşmaların ardından katılımcılara tanıtım için ebeveynlik eğitimleri örnekleri uygulamalı olarak gösterildi. 

Tarihi Havagazı Yerleşkesi Havagazı Etkinlik Salonu’nda yüz yüze eğitimlerin saat ve tarihleri ise şöyle:
•    24 Eylül 2021 Cuma günü 14.00-17.00
•    30 Ekim 2021 Cumartesi günü 10.00-13.00
•    17 Kasım 2021 Çarşamba günü 14.00-17.00
•    22 Aralık 2021 Çarşamba günü 10.00-13.00

Çevrim içi eğitimlerin gün ve saatleri ise şöyle
•    28 Eylül 2021 Salı günü 19.00-22.00
•    28 Ekim 2021 Perşembe günü 10.00-13.00
•    20 Kasım 2021 Cumartesi günü 14.00-17.00
•    25 Aralık 2021 Cumartesi günü 14.00-17.00

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.