Dolar 32,3372
%0.18
Euro 35,2098
%0.08
Altın 2.247,350
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel'den 'soruşturma' açıklaması: Danıştay'dan karar çıktı

Başkan Sengel'den 'soruşturma' açıklaması: Danıştay'dan karar çıktı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk ilçesine 'Efes Selçuk' dediği için hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturmaya itiraz ettiklerini de belirten Sengel, itirazının Danıştay tarafından kabul edildiğini ve söyleminin suç teşkil etmediğini sözlerine ekledi. Danıştay Birinci Daire, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla verilen soruşturma izni kararına yapılan itirazı kabul ederek “Efes Selçuk Belediyesi” ve Efes Selçuk Belediye Başkanı” isim ve unvanının kullanımını onayladı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 14:42

EGEPOSTASI -Danıştay Birinci Daire,  Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla verilen soruşturma izni kararına yapılan itirazı kabul ederek “Efes Selçuk Belediyesi” ve Efes Selçuk Belediye Başkanı” isim ve unvanının kullanımını onayladı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU SORUŞTURMA İZNİ VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla verilen soruşturma izninde, “Selçuk Belediye Başkanlığınca son zamanlarda yapılan etkinlik ilanlarında, sosyal medyada, belediyeye ait bulunan bank ve yeni üretim yapılan çöp konteynırları gibi yerlerde “Efes Selçuk Belediyesi” isminin kullanıldığı, Selçuk Belediye Başkanlığı ismi ve Belediye Başkanı unvanının dışında “Efes Selçuk Belediye Başkanlığı” ismi ve “Efes Selçuk Belediye Başkanı unvanını kullanmasının mevzuata aykırı olduğu” gerekçesiyle, “Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6 ıncı maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine 07/04/2021 tarihinde” karar verildiği ifade edilmişti.

KENT TANITIMI VE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN EFES SELÇUK

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in göreve geldiği tarihten bu yana; başta Efes Antik Kenti, Celsus Kütüphanesi, St. John Kilisesi, Artemis Tapınağı ve İsabey Camii ve doğal sit alanları olmak üzere kentin tarihi ve doğal varlıklarının bütününden oluşan Efes Selçuk kentinin tanıtımı ve turizminin gelişmesi için sürdürülen çalışmalarda “Efes Selçuk” adlandırması kullanılıyor. 

DANIŞTAY SON NOKTAYI OYBİRLİĞİYLE KOYDU

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından, söz konusu İçişleri Bakanlığı kararına yönelik gerçekleştirilen itirazı değerlendiren Danıştay Birinci Daire, değerlendirmesini, “Efes Selçuk Belediyesi’ ve “Efes Selçuk Belediye Başkanı” isim ve unvanının kullanılması sebebiyle kamunun zararına, kişilerin menfaatine veya üçüncü kişilerin mağduriyetine neden olunduğu yolunda bir tespitin yapılmadığı, salt hukuka aykırılık tespitinden hareketle ilgililere cezai sorumluluk yüklenemeyeceği, kaldı ki ön inceleme raporunda, Belediyenin Resmi yazışmalarında “Selçuk Belediyesi” ve “Selçuk Belediye Başkanı” isim ve unvanının kullanıldığının belirtildiği, bu nedenle isnat edilen eylemin, 
hakkında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı anlaşıldığından, itirazın kabulüyle Filiz Ceritoğlu Sengel için soruşturma izni verilmesine ilişkin içişleri Bakanının 7.4.2021 tarih ve Kont.Bşk2021/81 sayılı kararının kaldırılmasına, … 23.12.2021 tarihinde oybirliği ile kesin olarak karar verildi.” şeklinde sonuçlandırdı.

BAŞKAN FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL: EFES BİZİMDİR VE EFES SELÇUK BİR BÜTÜNDÜR

Sosyal medyada yaptığı açıklamayla konuyu kamuoyuna duyuran Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise, “Biliyor musunuz? Kimseye ses etmedim gerçi nerden bileceksiniz… Hakkımda soruşturma başlatıldı. Efes Selçuk dediğim için. Geri durdum mu? Asla. Devam ettim davamızda; haklıydım. Efes bizimdi, başka bir memleketin değil ya da başka bir markanın adı değildi. Soruşturmaya itiraz ettim. Ve Danıştay’da oybirliği ile kabul edildi. Bu bir ‘suç değildir’ diye. Yine söylüyorum; Efes bizimdir ve Efes Selçuk bir bütündür. Bu böyle biline… Hayırlı günler, hayırlı işler #EfesSelçuk #İlhamVerenKent #inspringcity” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.