Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel’den faaliyet raporu sunumu

Başkan Sengel’den faaliyet raporu sunumu

Efes Selçuk Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2020 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Faaliyet Raporuna ilişkin meclis üyeleri ve katılımcılara yönelik geniş bir bilgilendirme yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel yaptığı sunumda; Pandemiyi kapsayan 2020 yılını dayanışma yılı olarak ilan ettiğini belirterek; “Pandemi var ama bizim de bu kente dair hayallerimiz var. Pandemiyi, ekonomik sıkıntıları hiçbir şeye bahane etmedik. Yaptığımız her işte halkımızla birlikte ciddi dayanışma örnekleri sergiledik” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2021 - 10:04

Efes Selçuk Belediyesi’nin 2020 yılından geriye hiçbir icra dosyasının kalmadığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Hukuk İşleri Müdürlüğümüzden aldığımız veriler ışığında gurur duyarak söyleyebilirim ki icra takibinde hiçbir dosyamız kalmadı. Benzer bir gurur tablosu Vergi Dairesi için de geçerli. Vergi Dairesine olan borçlarımızı yapılandırdık. Vergi Dairesi’ne gecikmiş hiçbir borcumuz yok” dedi. 

KENT ESNAFINA EFESLİM KART İLE 543 BİN TL KAZANDIRDIK

Yıl içerisinde belediye tarafından yürütülen ekonomik politikaların kazanımlarına da değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Efeslim Kart Projemiz kapsamında 343 vatandaşımıza verdiğimiz alışveriş kartı ile 543 200 TL’yi kent içerisinde tutarak, esnafımıza kazandırdık. Makine İkmal Bakım ve Onarım Şefliğimiz bünyesinde kendi atölyemizde, kendi olanaklarımızla yapılan taşıt onarım ve bakımlarından 183.900 TL, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde üretilen 9 bin adet süpürge ile 90 000 TL tasarruf sağladık. Hurdadan çıkartarak geri dönüşüme kazandırdığımız 127 adet konteyner ile 177 800 TL kazanım elde ettik” dedi.

TASARRUF DOĞAYA DA KATKI SUNDU

Kurum bünyesinde yapılan tasarruf çalışmalarından bazıları ile doğaya katkı sunularak kaynakların verimli kullanıldığının altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel; “ Deppo Efes’te soğuk hava odalarında kullanılan PVC perde sistemi ile 60 hanenin 1 yılda kullandığı elektrik oranından tasarruf sağlıyoruz. Yine Deppo Efes’te özel bir sistemle  işletme kendi kullandığı suyu yağmur sularından karşılıyor. Yüzde 87'sini yeşil alanlarımızda yüzde kullanılan sulama sistemi ile 5191 ton su tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca belediyemiz güneş enerjisi tesislerinden yıl içinde 132 046 TL gelir elde ettik” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

2020 Yılının dayanışma yılı ilan edilmesinde belediyenin çalışmalarının yanı sıra Efes Selçuk’lu vatandaşların da büyük bir katkısının olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel, ayrıca Selçuk Efes Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile ortak yürütülen proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1300 erzak paketi, Uzaktan Eğitime destek amaçlı düzenlenen tablet bağışı kampanyası ile 450 öğrenciye tablet, “Bir Çocuk da Sen Güldür” kampanyası ile 328 çocuğa bayramlık ulaştırıldığının da bilgisini verdi. Başkan Sengel; “Bu yıl gerçek anlamda bir dayanışma yılı idi. Biz zaman zaman yardım çağrılarına çıktık.  Eksikleri tamamlayalım, uzaktan eğitimi yakınlaştıralım, çocukların yüzünü güldürelim dedik. Bu çıktığımız çağrılara destek olan herkese sonsuz teşekkürler. İlçemizin yanı sıra Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından bile tablet kampanyalarımıza destek geldi. Bu bize aslında Efes Selçuk’un da tanınırlığının arttığını gösteriyor. Bu tablo hepimizin gururu” diye konuştu.

HAYALLERİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

2020 yılında hayata geçen projeler, yapılan işler hakkında da meclisi ve katılımcıları bilgilendiren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Pandemi var diye hayallerimizden vazgeçmedik. Her şeye rağmen yatırımlarımıza devam ettik. Efes Tarlası Yaşam Köyü 17 Nisan’dan itibaren ziyaretçilere kapısını açacak. Toplamda 3 Milyon 500 TL’lik bir yatırımı tamamen kendi kaynaklarımızla hayata geçirdik. Bu yatırımdan kaynaklı bir borcumuz yok. Efes Tarlası Yaşam Köyü Türkiye’ye model olan bir projedir. Bu proje tarımda küçük üreticiyi koruyan,  aile tarımını teşvik eden, büyük balığın küçük balığı yemesini engelleyen, kapitalist sistem içinde tarımın yok olmasının önüne geçen, hibrit tohumlara maruz kalan vatandaşların sağlığına gelebilecek tehditleri bir nebze ortadan kaldıran bir projedir” dedi. 

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Alt Kapı’da 25 yıldır yapılmayan meydan düzenlemesini esnafımızın da katkılarıyla yaptık. 3000 metrekare taş döşemesi ve esnafımıza yakışan bir meydan düzenlemesi yapıldı. İlçe merkezinde 12500 metrekare taş tamiri, 9450 metrekare taş döşemesi yapıldı. Ayrıca köy ekiplerimiz yıl boyu çalıştı. Şirince’de 25 yıldır dokunulmayan yollarda çalışma yaptık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.