Dolar 32,5998
%0.39
Euro 34,8067
%0.21
Altın 2.488,280
%0.15
Bist-100 9.464,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel’den ‘Efes Antik Kanalı’na tahribat mesajı: Karşısında oluruz

Başkan Sengel’den ‘Efes Antik Kanalı’na tahribat mesajı: Karşısında oluruz

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ilk etap çalışmalarında önemli bir yol katedilen ve bitmesi durumda Efes Antik Kenti’nin denizle buluşturacak olan Efes Antik Kanal Projesi’ni değerlendirdi. Projenin, bölgenin doğal florasını bozmaması şartıyla projenin içinde yer alacaklarını aktaran Başkan Sengel, “Eğer bu sonrasında oranın doğasını tahrip etme noktasına gelirse halkla birlikte karşısında dururuz” diye konuştu

  • Ege Postası
  • 22.03.2021 - 17:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde açıkladığı “35 İzmir” projesi arasında yer alan Efes Antik Kanal Projesi inşaatı ilk etap çalışmalarına son günlerde hız verildi.

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Efes antik kentini 2500 yıl sonra yeniden denizle oluşturulmasını öngören projenin ilk etabı kapsamında antik kanal girişi ve Pamucak sahilinde planlanan yat limanına fore kazık çakma çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. 

Çalışmaların son durumunu yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, yaptığı açıklamada ilk etap çalışmaları kapsamında şu ana kadar  414 fore kazık çakıldığını söylemişti.

Projeyi değerlendiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, projenin çok uzun zamandır devam ettirildiğine dikkat çekti. Projenin, bölgenin doğal florasını bozmaması şartıyla projenin içinde yer alacaklarını aktaran Başkan Sengel, “Eğer bu sonrasında oranın doğasını tahrip etme noktasına gelirse halkla birlikte karşısında dururuz” diye konuştu.

“TAHRİP ETMEDEN YAPILIRSA GÖRÜŞÜMÜZ OLUMLU”

Projeye ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, projenin tamamlanması durumda Efes Antik Kenti’ne kadar uzayacağını ifade etti ve “2013 yılında Sayın Binali Yıldırım’ın büyükşehir belediye başkan adayı olduğu dönemde açıkladığı 35 projeden biri de Efes Antik Kanalı’nın açılması projesiydi. Pamucak Sahili’nden Efes’e kadar olan sirkülasyonun sağlanabilmesi adına başlatılmıştı. 2013 yılından bu yana daimi olarak bir çalışma var. Aradan sekiz yıl gibi bir süre geçti. Son zamanlarda bir hızlanma söz konusu. Ancak bu etap etap süren bir kanal projesi. Bunun ilk etabı öncelikle karayollarının köprüsüne kadar olan yerin açılması ve bir liman olarak kullanılması. Hem balıkçılar için kullanılabilecek bir balıkçı noktası olan hem de teknelerin de girebileceği bir liman. İkinci etabı bir mendirek ve üçüncü etabı da kurllar izin verir ve mevzuatlar uygun görülürse Efes Antik Kenti’ne gidebilecek bir süreç. Üçüncü aşama nasıl gerçekleşir bilemiyoruz ama liman çalışmaları hız kazanmış bir halde devam ediyor” dedi.

Söz konusu projenin doğayı tahrip etmeyecek olması durumunda projeye olumlu baktıklarını dile getiren Başkan Ceritoğlu Sengel, “Açıkçası karayollarına kadar olacak olan kısımla ilgili, eğer doğa ile uyumlu olacaksa, oradaki florayı ve aynı zamanda mevcut doğal yapıyı bozmadan ve tahrip etmeden yapılabilecek bizim görüşümüz olumlu. Bu şekilde olacaksa biz de bu işin içinde olmak isteriz. Ancak eğer bu sonrasında oranın doğasını tahrip etme noktasına gelirse halkla birlikte karşısında dururuz. Ancak şu anda mevcut sistem dahilinde herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Ama çok uzun yıllardan beri çalışmalar devam ediyor. Bir an önce çözümlenmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.