Dolar 32,5879
%0.35
Euro 34,7856
%0.15
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel ‘kaçak villalarla’ ilgili sessizliğini bozdu: Topu İl Tarım Müdürlüğü’ne attı

Başkan Sengel ‘kaçak villalarla’ ilgili sessizliğini bozdu: Topu İl Tarım Müdürlüğü’ne attı

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz ay gündeme gelen Selçuk’taki ‘kaçak villalara’ ilişkin sessizliğini bozdu. Dün gerçekleştirilen meclis oturumunda konuya ilişkin açıklama yapan Sengel, bölgedeki yapılaşma izninin İl Tarım Müdürlüğü tarafından verildiğini belirtti ve “Şunu çok net ortaya koyalım; ne yazık ki tarım alanı olan yerler İl Tarım Müdürlüğü’nün görüşü ile marjinal tarım alanına çevriliyor ve bu konuda bizim yapacağımız hiçbir şey yok” dedi. Bölgeki 8 villayı ‘depo’ olarak tanımlayan Sengel, “Verilmiş olan ruhsat yedi tane tarımsal depo, bir tane de çiftçinin barınması amaçlı yapı için var. Yapı dediğimiz de tarımla iştigal olanların barınması amacıyla yapılan konut. İnşaat izni verildiği zaman ruhsatına uygundu. Daha sonra inşaat ruhsatında olmayan bir tesisat fark etmişler, işlemlerini yaptılar. Yani ruhsatı verirken de belediyeciliğimizi yaptık, mühürlemede de belediyeciliğimizi yaptık” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 14:40

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz ay Selçuk Belediyesi tarım arazisine inşa edilen konut skandalıyla gündeme gelmişti. 

Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapıldığı görülmüştü. 

Belediye yetkilileri alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

Kaçak yapıların kamuoyunda tepki toplamasının ardından belediye, yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapıları mühürlemişti.

SENGEL İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan; konunu gündeme geldiği günden bu yana sessizliği koruyan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, dün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında iddialara ilişkin sessizliğini bozdu. 
Yapılaşma izninin İl Tarım Müdürlüğü tarafından verildiğini belirten Başkan Sengel, “Tarım arazilerinin marjinal tarım arazisine çevrilme işi ya da tarım dışı olması gibi mevzular noktasında bu meclis salonunda da komisyonlarda da çok konuştuk.  Bu noktada her zaman söylediğimiz bu marjinal tarım alanlarına yapılan tarımsal depolardır, konutlar noktasında gerçekten mevzuatla ilgili bir sıkıntı var, uyumsuzluk var ve bunların düzeltilmesi gerekir.  Ya da bu konuda biz bir şey yapabilir miyiz? Konuşmalar hep bu seyirde gerçekleşti. Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüştük. Onlardan almış olduğumuz bilgilerden de bahsederek bütün açıklamaları size sarih ve net bir şekilde yapayım. Şunu çok net ortaya koyalım; ne yazık ki tarım alanı olan yerler İl Tarım Müdürlüğü’nün görüşü ile marjinal tarım alanına çevriliyor ve bu konuda bizim yapacağımız hiçbir şey yok. Bir de tarım dışı olan alanlar var” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, İBB tarafından yapılan 1/25000’lik plan notları ile İl Tarım Müdürlüğü’nün mevzuat ve uygulamaları arasında çelişkili durumların oluşabildiğini belirterek, Belediyeler için planların bağlayıcı olduğunu ve plan hükümlerine uymak zorunda olduklarını ifade etti.

“RUHSATI VERİRKEN DE MÜHÜRLERKEN DE BELEDİYECİLİĞİMİZİ YAPTIK”

Gündeme getirilen Çamlık’taki alan hakkında konuşan Başkan Ceritoğlu Sengel, “Verilmiş olan ruhsat yedi tane tarımsal depo, bir tane de çiftçinin barınması amaçlı yapı için var. Yapı dediğimiz de tarımla iştigal olanların barınması amacıyla yapılan konut. İmar müdürlüğüne gelen ruhsat ile ilgili 1/25000’lik planlara gidilir. Bu plan notlarına bakılır. Kapalı alan yapma metrekaresi net ve bellidir. Kapalı olan yapma metrekaresinde hak sahibi ben buraya tarımsal depo yapmak istiyorum dediyse ister bölerek yapar, ister bütün yapar. Arkadaşlar da 2019’da imar durumunu veriyorlar. Projesi geliyor. Ondan sonrasında da inşaat ruhsatını alan kişi inşaata başlıyor. İnşaat izni verildiği zaman ruhsatına uygundu. Daha sonra inşaat ruhsatında olmayan bir tesisat fark etmişler, işlemlerini yaptılar. Yani ruhsatı verirken de belediyeciliğimizi yaptık, mühürlemede de belediyeciliğimizi yaptık” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.