Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sengel 'Başka Bir Siyaset Okulu' öğrencileriyle buluştu

Başkan Sengel 'Başka Bir Siyaset Okulu' öğrencileriyle buluştu

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Başka Bir Siyaset Okulu öğrencileri ile kent belleğinde bir araya geldi. Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Başka Bir Siyaset Okulu’nun katılımcı öğrencilerinin sorularını cevaplayan Başkan Ceritoğlu Sengel öğrencilere siyaseti, belediye başkanlığını ve Efes Selçuk’u anlattı.

  • Ege Postası
  • 12.05.2022 - 18:14

Öğrencilerin soruları üzerine belediye başkanlığını, projelerini ve hayallerini anlatan Başkan Ceritoğlu Sengel; “Belediye başkanlığı yaparken iyi ki dediğim anların içinde en çok bir şeyleri dönüştürdüğüm anlar oluyor. Mesela Başka Bir Siyaset Okulu’nun buraya gelmesi bunlardan biri, iyi ki dediğim şeylerden biri.  Son zamanlarda yaşadığım ve özellikle paylaşmak istediğim bir şey var. Efes Selçuk’un tanınırlığı gittikçe yükseliyor. Efes’in tanınırlığı vardı ama Selçuk’un tanınırlığı ile ilgili bir kaygım vardı. Bir şeyleri inşa etmek güzel, belediye başkanlığından anlaşılan şey genel anlamda imar ya da bina inşa etmek ama bence değil. Bazen ufacık bir çocuğun “Filiz Abla teşekkür ederim” demesi, bazen de Efes Selçuk’un tanınırlığı ile ilgili dönüşüm hoşuma gidiyor. Ama en büyük hayalim ve bunu da yavaş yavaş gerçekleştirdiğime inanıyorum,  bu kente dair hayal kuran gençlerin olmasını istiyorum” dedi. 

Kentte düzenlenen kültür sanat faaliyetlerinin belirli amaçlara dayandığını belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “2019’dan beri bir kültür sanat politikamız var. Bu politikanın içinde kenti tanıtmak,  doğru müzik yapmak, gençlere ulaşmak istemek, gelen insanların buradaki tarihi eserleri gezmesini sağlamak, burada yapılabilecek doğasıyla, hava sporlarıyla bütün aktivitelerin hepsini gösterebilmek, bu kentin bir sahil kasabası olduğunu gösterebilmek var.  Bunların hepsini birleştirdiğimizde temelde tanıtımımızı yapabilmek, bu kenti anlatmak var” dedi. 

"SİYASET MESLEK DEĞİL GÖREVDİR"

Kadın ve siyaset kavramlarına değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “21. Yüzyılda halen daha kadın erkek diye başlayan cümleler kurmaktan hoşlanmıyorum.  Dikkat edin bütün kadın belediye başkanlarına sonu efeyle biten bir şey konur. Kadının erkeksileşmesi istenir. Kiraz’da çemberli efe, Aydın’da topuklu efe diyorlar. Birçok yere panelist olarak gidiyorum. Kadın haklarından, kadının siyasetteki yerinden bahsediyoruz. Bir kadına sorulan ilk soru , “Kadın olarak siyasette yer almak nasıl” oluyor. Bir gün bir erkek siyasetçiye aynı soru sorulursa o zaman bu sorunun da cevabı verilmiş olacak. Siyaset meslek değil bir görev aslında. Öncelikle neden siyaset yapılması gerektiğine düşünülmesi gerekiyor” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.